0

Markus Inlägg nr. 500! Man bites Dog

Ben är en snubbe man bör akta sig för, redan I hans första 200 bildrutor har han mördat en kvinna på ett t tåg. Värst av allt? Han har ett kamera team med Remy i topp  som följer efter honom och filmar hans kriminella vansinnesdåd och Ben förklarar med glädje hur man tar han om liket och jämnfört skillnaden mellan att döda dvärgar från barn eller äldre människor. Vi får sedan en scen där Ben gå till sin mammas affär och är jätte trevlig Sedan klipps det till då Ben misshandlar en lokal snut till döds troligen, man får aldrig se om han överlever. Vi får korta intervjuer med Ben och han tar sedan med tittaren till en äldre dam och ger henne medvetet en hjärtattack så att hon dör och slår ihjäl en  svart person och börjar snacka om hur hans sort äcklar honom efter att han själv nyss mördat en kvinna och snott alla hennes kontanter….pengar som filmteamet får dela med Ben.

 "Mom wasn't a musician! She got hers with a broom!"

Vi får flera intervjuer med Ben, flera scener där han är trevlig med folk och andra där han brutalt mördar folk men i en fabrik hamnar vi mitt i en shootout medans Ben letar efter ett armband. I denna shootout så träffas ljudkillen och helt iskallt greppar Remy hans material och fortsätter filmar. Ben lyckas mörda mannen som skjuter och Remy kommer och sparkar på liket som hämnd. Ljudkillens död betyder dock att dokumentär filmandet haltas ett tag..tycker man men NEPP! Filmandet och morden fortsätter och nästa offer på menyn är en barnfamilj och när det kommer till familjens son så får Remy rycka in och hjälpa till att kväva luften ur den stackars ungen. Detta är början på Remy och hans filmteams alltmer deltagande i Bens mord.

 "Pigeon, winged cloak of gray, In the city's hellish maw One glance & you fly away Your grace holds me in awe"

Inte bara var denna film den som lanserade den franska skådisen Benoît Poelvoorde karriär, det kanske är hans bästa jag har sett, hans karaktär kan vara bland de mest brutalaste karaktärer någonsin då han ser konsten att döda som en riktig konst och ser et som ett jobb han gör till sin hobby. Hela filmen är i svartvitt och det ger filmen sin egna stil, hade den varit i färg hade mycket av atmosfären varit borta och det hela hade känts rätt mediokert. Det mest hemska är hur vi går ifrån ett montage utav Ben då han mördar typ 20 personer till att möta hans familj och vänner där han framstår som en mycket trevlig man, de intervjuer Remy gör med honom är också rätt psyko då han verkar vara mycket trevlig, sen så BLÄM ser vi hur han hugger ihjäl en person och kastar ut sig rasistisk slang och han är även kvinnohatare. Ju längre in i filmen man kommer destå mer delaktiga i Bens galenskaper blir filmteamet och denna resa är skrämmande underhållande. Ben må vara den sjukaste filmkaraktär någonsin och hans galenskaper smittar av sig i denna fantastiska film, denna borde så många som möjligt se då det är ett lågbudets mästerverk! Man Bites Dog får 4.5/5 Guldkameror.

Markus