0

Four of the Apocalypse

Wait a minute. This isn't X-men: Apocalypse! Nåväl, lite western är aldrig fel. Aldrig när skräckmästaren bakom Zombie Flesh Eaters, Lucio Fulci ligger bakom! Eller är det verkligen aldrig fel?
Pappa, varför tog mannen inte sin rakapparat med sig?
 
Stubby siter i fängelsecell med en gravid protestuerad, ett fullo och en "galning", vars egenskap är att han påstår sig kunna prata med de döda. Vad har Stubby gjort då? Olagligt kortspel. Hela byn attackeras och de fyra främlingarna beslutar sig att fly tillsammans när de får chansen. De hoppar på en hästdrotska och drar iväg. Då träffar de den sadistiska Chaco som vill åka med dom. Stubby vägrar låta han vara med, men efter att Chaco skottskadat fullot tvingas de ha med honom. Gänget lyckas dock fly, men Chaco låter sig inte luras och ger sig efter dom.
Gravid brud blir våldtagen....
 
Storyn och karaktärerna är intressanta. Det är en av få filmer där fullot är bäst, förutom Chaco då som är ett riktigt svin. Filmen badar i ökenlandskap och allt vi ser är i princip öken, vilket....låter öken och är öken! Tråkigt, sandigt och händelselöst. Någon gång campar våra fyra hjältar i ett nergånget hus. Någon gång tar Chaco fast dom och någon gång flyr dom igen.
Jack Sparrow as....Chaco?
 
Jag såg filmen utan textning och det är extremt dåligt audio. Lägg till att filmen nästan enbart har dialoger, så fattar ni nog mitt problem att tolka det mesta. Filmen blev en rekommendation av en f.d filmfettare, Jonas. Han älskade den, men jag finner den alltför tråkig.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin