0

Big Game

Oscari är en liten finländsk grabb och han är nu 13 år, vilket betyder att det är dags för hans mandomsprov, att ge sig ut I vildmarken och döda ett vilt som så många andra i hans familj under många generationer. Oscari får genomgå många prov som förberedelse inför hela jaktlaget som följt med. Jaktlaget ger Oscari sin välsignelse och han ger sig ut i skogen, en pojke gick in och en man kommer ut! Samtidigt så är presidenten över the U, S and A på väg till Helsingborg för ett viktigt möte men han har fler problem än att uppleva Finland då hans populäritet är nere 20% mer och hans bästa livvakt ska bli uppsagd direkt efter mötet i Finland. På marken förbereder sig ett annat jaktlag att sikta in sig på ett gigantiskt byte, Air Force One, precis, de är terrorister och de ska jävlas med presidenten. När Air Force One märker att terrorism är i akt slänger de ut presidenten i en pod som i början av Star Wars, sen visar sig den riktiga förrädarens ansikte, livvakten som skulle få sparken som först gör sig av med Presidenten, sen besättningen och de övriga livvakterna.

 "How could they penetrate security? Same way they always do. Money, sex or God."

Oscari bevittnar plankrashen och upptäcker sedan att presidentens pod då den ligger i skogen, och tur som fan att Oscari (som först tror att Presidenten är en alien) kan lite engelska då Presidenten inte ens vet vad finska är. Presidenten och Oscari bildar ett udda par och ger sig ut för att hitta hem, samtidigt så gör pentagon allt för att hitta honom. Sedan är resan igång, men presidenten vet inte att han är bytet i en katt och råtta lek på internationell nivå och denna lek ska avgöras i den finska vildmarken. Kommer Oscari att få sitt byte och bli en riktig man? Kommer presidenten bli offer för en terrorist organisation?

 "Not political, not religious. He is just a certified grade-A psychopath"

Okay, What the fuck? Sen när blev Finland det Norriwood? Först Iron Sky och nu denna? Vad fan Sverige? Ta i lite för fan! Ja denna film är en samproduktion mellan Finland, Tyskland och USA, men det ska du veta att många Beck filmer (om inte alla) är samproduktioner med Tyskland och de suger mer snopp än Robin om han vore lösaktig.  Det är den enda filmen någonsin som har lyckats göra ett tal episkt fast det är på finska. Skurken är riktigt badass, du må vara cool, men du kommer aldrig vara ”Falla från ett flygplan utan en min medans bazooka skott flyger förbi dig och sedan träffar ett plan i luften”-cool. Samuel L. Jackson och hans lille motspelare har bra kemi, de är känsliga och roliga tillsammans, de ger varandra livsläxor. Skurken är rätt jävla brutal som sagt, han är nog den bästa skurken ur en nordisk film på länge. Filmen har en sju jävla kvalité, CGI effekterna är briljanta, skogen är full av atmosfär och den är även full av fina naturbilder. Slutet är episkt bortom gränser och i det hela får Big Game 3.5/5 Guldkameror och är den bästa nordiska filmen sedan 2012s Iron Sky.

Markus