0

The Legend of The Fist: The return of Chen Zhen

Det finns en rad olika filmer om Chen Zhen. Både Jet Li och Bruce Lee har tagit sig an karaktären i många filmer. Jag har väldigt dålig koll på denna karaktären och ville ändå ge The Legend of The Fist ett försök. Oväntat nog är filmen lätt att hoppa in i!
I'm fiiighting in the raiiin, I'm fiiighting in the raaaain!
Under andra världskriget slogs Chen Zhen för att fria sitt folk från tyranni. En av hans bästa vänner dödas och Chen tar vännens identitet för att fly hem igen. Men kriget påverkar även Shanghai då maffian styr och ställer. Maffian vill göra en pakt med japaner för att undvika att förstöra Shanghai i utbyte mot en dödslista. Chen får veta detta och sätter till ett privat krig som en maskerad asiatisk hjälte.
 
Hela filmen fungerar som en asiatisk captain america legend. Vår hjälte flyger runt som en plastpåse i vinden och är i princip oslagbar i fist-fight. Men frågan är vilka som kommer dödas nu när Chen Zhen återvänt från en förmodad död. Historia är inte mitt ämne, så det får Markus stå för. Men Legend of The Fist verkar blanda mytologi med historik på ett vackert sätt.
Den första striden i krigszonen är underbart vacker! Jävligt bra början på en cool film.
Miljöerna är snygga och filmen ser cool ut på blu-ray. Även om actionscenerna är häftiga och minnesvärda så dränks inte filmen av dom utan anledning. Tvärtom laddar man upp stora och snygga slag i regntäckta gator eller bibliotek.
 
4 av 5 guldkameror. Filmen fångar upp den tidigare generationens asiatisk Kung-Fu film med superhjälte-atmosfär.
 
Robin