0

Poseidon Rex

En skatt ligger på havets botten, utanför en fiktiv paradisö. Ett gäng dykare, med anknytning till maffian plumsar ner i djupet och spränger lite bomber här och var. Men detta får ett undervattens-odjur att attackera. Detta odjuret kan endast beskrivas som...Poseidon Rex! Det vill säga, en dinosarie som kan simma. Hela öns framtid står på spel och endast ett fåtal karaktärer tar upp jakten mot besten.
 
Att se en av b-actionfilmsmästarna, Mark L. Lester (som gjort Class of 1999 och Commando bland annat) göra något som liknar en Asylum-film är lite nedvärderande. Men är filmen dålig? Typ. I mina ögon är Sharknado dålig, Men underhållningsvärdet ger endå den filmen en trea. Precis som Sharknado så är Poseidon Rex oväntat kul. Här har man lekt med mediokra dataeffekter och bazookaskott för att få fram en ganska underhållande stund.
 
Den är oväntat snygg i dess färger och har fina stock-footage på fåglar, undervattensdjur och liknande. Resten av filmen har trista halvbilder när någon pratar och gör inget särskilt för att få kameran att bli involverad och skapa stämning. Man skulle även kunna göra ett dryckes-spel på hur många gånger som ledmotivet till filmen spelas. Seriöst. Paradisön måste styras av en ond jävel som förbjudit all musik och vill att ledmotivet är allt som spelas i mobiler, radio-aparater eller sjungs på stränder.
 
Hur är filmen som helhet? Dum, men rolig.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin