0

Kickboxer

När Van Damme kickade högt i Cannon Films underbara Bloodsport så log jag likt en ängel. Tyvärr vrålade jag inte lika glatt när jag såg Kickboxer.
 
Denna starka film inleds med ett brödraskap vars personligheter är tama som fan och har lika lite kemi som Joel har koll på när hans recensioner ska slängas ut på Filmfett. Eric är en jävel på att slåss i turneringar och vinner USA's World Kickboxing Championship. Eric och hans bror, Kurt, beger sig till Thailand där nästa fiende ska besegras. Tong Po, som kan sparka sönder väggpelare.
 
Fighten går inte så fint och Eric bryter ryggen, vilket inte var planerat. Kurt påbörjar en resa mot hämnd mot Tong Po. Med hjälp av en asiatisk gammal gubbe (alla asiater som är ca 80 år kan slåss i filmer) tränas han upp till att bli the best.
 
I Bloodsport var huvudpersonen redan fullutvekclad till att bemöta sina fiender. Här är Kurt en helt okej fighter med dåligt självförtroende, hämndbegär och en fiende att bemöta i ringen. Så med andra ord händer det inte lika mycket. Innan fighten mot Tong Po börjas så doppar man sina händer i byttor med glasskärvor. Detta spoofas rejält i Hot Shots 2 då det istället är nallebjörnar, chokladsås och liknande delikater som används.
 
Slutkampen är lite småcool, men Bloodsport har helt andra vinklar, en helt annan stil och är bara bättre rent ut sagt. Jag var måttligt besviken på Kickboxer.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin