0

Filmfett TOP 100 listan. 9-5

9.        Indiana Jones

Arkeologi är kul, och Indiana Jones visade oss att livet som arkeolog inte är så lätt. Indiana har varit med om många äventyr och alla är underhållande (vissa mer än andra) men Indys karisma och smartskalle är inte det enda som gör filmserien till en så lyckad serie. Med sin ikoniska piska och hatt står Indy upp mot nazister, indiska kulter och ryssar och har till och med fått Hitlers autograf, det du. Men detta är tyvärr en karaktär jag hoppas att de inte gör en uppföljare till då de försökte med Crystal Skull och den blev rätt dålig, men det kanske skulle gå om man tar bort sonen, för han var verkligen det enda jag verkligen avskydde, jag godtar gärna CGI präriehundar, lite kul får man väl ha i postproduktion.

Nazis. I hate these guys.
 
 
 
 

8.        The Dude (Lebowski)

The Dude är nog den karaktär här på listan som gjort minst, han deltog bara i att leverera pengar sen satt han mest bara å glodde, snacka med folk och spelade bowling men hans personlighet är hysteriskt rolig och hans lugna pundar stil är brutalt rolig. Hans val av kompisar är också episkt då Walter bidrar till många av filmens höjdpunkter. The Dudes livsfilosofi har inspirerat många nog för att det har skrivits böcker angående denna filosofi, en filmfestival och en av de mest slappaste, men vanligaste cosplays som finns.  Med the Dude kommer aldrig din filmkväll aldrig att bli a bummer. El Duderino hoppas jag få se i en sequel innan Jeff Bridges blir för gammal, men det lär aldrig hända men en man får väl drömma?

 "They peed on my fucking rug!"
 
 

7.        Tony Montana (Scarface)

Den amerikanska drömmen är död, gud är död, Gott ist tot, och det enda som överlever är parasiterna, de som lever på andra, Såsom knarklangarna. Okay jag vet att Tony inte lever tills han blir gammal men han hade en jävla tur fram till dess. Scarface är en av de bästa gsngster rullarna någonsin, och det finns inget bättre än helg än att se allting en man spenderat över en timme och ett montage på att bygga ihop på grund av sin egna paranoia och besatthet. Men Tony håller sig lugn medans världen han byggt upp rasar och tar det med ett kilo kokain. Han bryr sig inte om vilka rivaler han måste döda men han har även standards så han är inte en komiskt ond skurk som sparkar valpar eller tänder cigarrer med 1000 dollar sedlar. Tony Montana är död, och den Amerikanska drömmen dog med honom.

"fuck fuck fuck fuck fuck fucking fuck fuck!"

 
 
 

6.        Vito Corleone (Godfather)

Mer ikonisk blir man inte (okay Darth Vader är nog mer ikonisk) än Gudfadern han själv! Många tycker att Gudfadern är allt för seg och tycker hela serien är överskattad, och till de säger jag…..jag förstår dig, det bästa i hela filmen är helt klart Marlon Brandon  Som ung spelas han av Robert De Niro men det är Brandos version som hamnar på listan för att helt ärligt? Vito Corleone är inte en av De Niros bästa roller, där jag sa det! Han har så många bättre då han var rätt medioker i den rollen. Men Marlon Brandon lämnade ett stort intryck på cinema och har fler parodier/homages än jag har celler i kroppen. Tack vare honom är en filmkväll med Gudfadern ett erbjudande man inte bara kan motstå…hehe…haha…BUAHAHAHAHAHHAAHAHAHHAAHHAHAHAA…..heh.

"ou talk about vengeance. Is vengeance going to bring your son back to you or my boy to me? I forgo the vengeance of my son. But my youngest son had to leave this country because of this Sollozzo business"
 
 

5.        Hal 9000 (2001 a Space Odyssey)

Nostalgia Critic har helt rätt, det som är läskigt med Hal är att han agerar precis som människan har designat honom, man kan inte skylla på att han gör fel när han endast gör det han vet är det enda rätta, att avsluta det uppdrag han blivit tilldelat. Man skyller inte på apan om han skjuter någon, man skyller på puckot som gav apan en pistol! Det bästa med HAL är helt och hållet hans röst, den är så hemsökande och lugn trots att han mordhotar, ljuger och även försöker mörda sina passagerare, OCH han läser läppar! Ingen går säker. Douglas Rain ger kanske historiens bästa voice over i en film, en roll som han än en gång spelade i 2010 the year we make contact.

"It can only be attributable to human error. "
 
Markus