0

Filmfett TOP 100 listan. 69-60

69. Withnail (& I)
Mannen bakom ett av de mest hektiska drickspel får en skinande plats på våran lista och oh vad väl förtjänt den är. Withnail super sig igenom filmen Withnail & I och drickspelet går ut på att matcha allt Withnail häver i sig under filmens gång och reglerna hittar du på nätet. Det är inte bara drickspelet som gör Withnail till en minnesvärd karaktär utan också mycket dumma beslut som då han säljer sin bästa kompis anus åt sin homosexuella farbror för att få bo lite längre på gården om jag minns rätt. En kultförklarad film med en kultförklarad karaktär som blivit en av Storbritanniens mest älskade alkisar.
"Free to those that can afford it, very expensive to those that can't."
 
 
68. E.T
Förutom att vara en av de mest älskvärda aliens är E.T också stjärnan i 3 vuxen filmer…..onödigt vetande men den orginella filmen är en av Spielbergs bästa filmer någonsin, jag minns hur cool jag tyckte E.T såg ut och ser än idag bättre ut än någon cgi-karaktär jag kommer å tänka på på rak arm. Det är även fint med ett UFO som inte kommer för att mörda männskligheten utan bara är vilse och E.T satte en trend med små söta aliens som blir vänner med barn och som är strandsatta på jorden.
"E.T Phone home..."
 
 
 
67. Gordon Gekko (Wall Street)
Pengar ger makt och Gekko har så det räcker till att bli över, men han delar inte ska du veta! I hans berömda tal berättar han varför Greed is Good och på en skrämmande nivå kan man relatera till detta tal. Med sin oändliga kundskap om aktier och arbetsvärlden regerar han och är villig att gå så långt som att sno från sin familj. I Money Never Sleeps, uppföljaren har han blivit hederlig och vill bara vara en god morfar….jag tyckte mer om honom när han var en affärsmongol vars enda livsförmåga var att samla in mer cash.
"Greed is good!"
 
 
 
66. George Peatty (The Killing)
Stanley Kubricks mest underskattade film är ett måste för alla filmälskare och Elisha Cook Jr.s rollfigur är den nervösa, skämt till karl vars fru är den största ragatan sedan …….ja stor ragata är hon ialla fall men Peatty tar sig igenom hela filmen utan att förstå vad hans hemska pengakrävande fru håller på med för dubbelspel men som tur är får han sista ordet. Peatty är den mest minnesvärda karaktären ur hela ensemblen utav minnesvärda figurer och Peatty är nog den som förändras mest under kort tid i hela filmen. Elisha Cook Jr. gör här sin livs roll enligt mig.
"None of these men are criminals in the usual sense. They've all got jobs, they all live seemingly normal, decent lives, but they got their problems and they've all got a little larceny in 'em."
 
 
 
 
65. Scaramanga (Man with the Golden Gun)
Scaramanga är den bästa Bond skurken någonsin, där jag sad et, Goldfinger och Dr. No i all ära men Christopher Lee gav Bond en av de största utmaningarna i filmerna och hans röst var hotfull även när han försökte låta trevlig, + att en skytt som aldrig missar är en motståndare man verkligen inte vill möta på. Medans Goldfingers dödsscen var jävligt humorisk, Blofeld slängdes i en skorsten på ett komiskt sätt och aa, Bond skurkar har en tendens för att dö humoriskt, men inte Scaramanga, han dog nobelt fast Bond lurade honom i sitt egna spel.
"Ours is the loneliest profession, Mr. Bond."
 
 
64. Frank Drebin (Naked Gun)
Från seriösa skurkar till komiska snutar, Frank Drebin lever i en absolut knasig värld som bjuder på många skratt. Frank poppade först upp i serien Den Nakna Polisen som utvecklades till filmen Den Nakna Pistolen som blev en sådan hit att den fick 2 uppföljare och många andra filmer som försökte vara lika roliga som dem och Titta, Vi Flyger, men ack vad fel det gick då majoriteten av den typen av humor i dagens ”movie” filmer suger värre än tyngdlagen. Frank låter inte sin klantighet stå i vägen för att rättvisans slappa arm ska segra och tillsammans med roliga sidekicks löser han alla fall och får en rad skratt från start till slut. Ja Drebin var först med i en tv serie men hade det inte varit för filmerna hade inte någon hört talas om honom, och många vet inte ens att han först var med i en tv-serie alls.
"Oh, it's all right. I'm sure that we can handle this situation maturely, just like the responsible adults that we are. Isn't that right, Mr... Poopy Pants?"
 
 
 
 
63. Carl (Fargo)
Robin här på Filmfett är verkligen inte ett fan av filmen Fargo, men inte ens han kan säga att Steve Buscemis karaktär Carl inte är underhållande. Fargo är en kul, brutal och småhemsk film som jag verkligen gillar och Carl är en stor orsak till detta. Denna karaktär visar ingen medkänsla eller respekt för männskliga liv förutom då det kan fylla hans egna fickor med pengar som sedan spenderas på prostituerade. Hans rappa käft är en av filmens höjdpunkter men i kul tvist som matchar filmens mörka komiska stämning blir det även hans största hot då inte alla pallar höra på honom hela tiden. Bra film, Bra karaktär, Robin lär inse det någon dag.
"Oh, fuck it, I don't have to talk, either, man! See how you like it. Just total fuckin' silence. Two can play at that game, smart guy. We'll just see how you like it. Total silence. "
 
 
 
 
62. Terminator
Varesig vi ser Arnolds Terminator som skurk eller hjälte är han jämt en hög av kul, som skurk är han brutal och gör actionfilmen till lite av en skräckis och som actionhjälte sparkar han mer robotröv än Harrison Ford i Blade Runner. Behövs det bevis på hur mycket Arnold spelar roll för Terminator filmerna? Några av de bästa och mest älskade actionfilmerna någonsin, kolla bara hur mycket Terminator filmerna med Arnold tjänade in tillskillnad från Salvation som floppade med publiken, men med Arnold är även de sämre Terminator filmerna underhållande. Det skulle vara ett ett brott att göra en top 100 karaktärslista utan att ha med denna folkkära karaktär utanför.
"Sarah Connor?"
 
 
 
61. Rafael (Crimen Ferpecto)
Rafael är mannen som älskar dyra kläder, älskar att vara den enda tuppen i hönsgården (i detta fall en galleria där han jobbar) och får var dag ligga med vackra kvinnor. Detta ändras dock den dagen då han av misstag mördar sin rival som satt honom i klistret men värre blir det då han får hjälp av Lourdes, den fula kvinnan som jobbar på hans gallerian och han tvingar rent sagt bli hennes sexslav men medans hennes känslor för Rafael växer blir hans mindre för henne och planerar mer och mer på att mörda henne också. Hur låter inte detta premis? Det är ju en fantastisk film och Rafael är våran vänlige berättare. Rafael kanske bjuder på lite för mörk humor för vissa men för mig är Rafael och hela filmen perfekta skapelser från Alex De la Inglesia.
"That would slowly became a game with only one rule: If I don't do whatever she says, then she'll call to the police."
 
 
 
60. Dirty Harry
Få karaktärer har inspirerat så många så som Dirty Harry, hans citat ”Feeling Lucky Punk” och ”Make my Day” har blivit synonymt med Clint Eastwood. Harry är nog Clintans mest omtyckta karaktär till och med mer än Mannen utan namn från Dollar trilogin. Efter att Harry blev så stor succsee har hans karaktärism blivit mer av en stereotyp i polis filmer, speciellt av i italienska polisfilmer om hårda snutar. Med 5 filmer under sitt bälte och i varje film genomgår Harry en personlig resa och lär sig något nytt varje gång, och det hjälper verkligen att vara en av de tuffaste snutar på film med ett stort vapen.
"Feeling lucky, punk?"