0

Filmfett TOP 100 listan. 59-50

59. Immortan Joe (Fury Road)
Immortan Joe är troligen den senaste figuren på denna lista och ja det är sådant snabbt intryck han gör. Det enda han vill ha är det han kallar sitt egna och offrar jag vet inte hur många av sina ”War boys” som är redo att hoppa ut från ett stup för sin hjärtlöse ledare och det bästa är att samma skådis spelar Toecutter, den riktiga skurken i första Mad Max. Immortan Joe gör verkligen namn för sitt namn för han blev snabbt en av de mest minnesvärda skurkar i 2015s bästa film hittills.
"MEDIOCRE!"
 
 
 
58. Charles Dreyfus (Pink Panther)
Alla älskar en rivalitet men få rivaler hejjar man på mer än hjälten, detta är Dreyfus kommer in i bilden, Visst Sellers är stjärnan, men Herbert Loms Dreyfus är det bästa med filmerna, efter att ha gått från poliskommissarie, bondtjuv till rent av ett psyko som gör allt för att mörda sin inget ont anade fiende och varje scen han är med i gapskrattar man. Trots att Lom var med i de 3 filmerna som kom ut efter
Sellers död och sög balle var han alltid på top och gjorde alltid filmen lite bättre men kunde tyvärr inte rädda dem. Loms framträdande var så bra så att inte ens John Cleese kunde fylla hans skor i remakens uppföljare.
"Give me ten men like Clouseau and I could destroy the world."
 
57. Bubo (Clash of the Titans)
R2D2s föregångare kommer direkt från Athenas axel och in i alla våra hjärtan. Bubo är ett verk ur Harryhausen fantasi och hans händer gav den mekansiska ugglan liv. I remaken kallas Bubo i hans enda scen som resulterade i ett cameo där en av karaktärerna kallar han ”A piece of trash”…..seriöst? tillskillnad från den senaste Clash of the Titans var originalet bra och i den scenen där Bubo kallas för skräp är det närmsta jag någonsin varit att gå ut ur en biograf medans filmen spelades.
"..........."
 
 
56. Vincent (Sleepless Night)
För de som inte sett Sleepless Night…SE SLEEPLESS NIGHT! Vincent är en snut som behöver lite extra kosing och tillsammans med hans kulpan kirrar de lite kokain….och när stadens rikaste och elakaste jävel får veta att de stulit från honom och skjutit hans gudson så kidnappas Vincents son. Det är nu Vincent blir det man ville se i Taken, men gjort så mycket bättre, riktig desperation, riktigt coola fighter och ett bättre scenario, en nattklubb där varje rum känns som en ny värld. Vincent spelas av Tomer Sisley och han är som gjord för den rollen.
"They have my son!"
 
 
 
55. Jules (Pulp Fiction)
“Ask anyone, Whats your favorite Sam Jackson part? Noone’s gonna say What’s his name från Jurassic Park” Dissar Quentin Tarantino Stephen Spielberg I deras Rap Battle och det är fan sant. Jules bibel vers är en av de mest qoutade film repliker idag och hans plånbok är idag en av de vanligaste plånböckerna man ser idag. Det är rätt att att kalla Pulp Fiction ett fenomen och Jules blev det mest kända ur detta fenomen. Att han älskar hamburgare är bara ett stort +.
"Normally, both your asses would be dead as fucking fried chicken, but you happen to pull this shit while I'm in a transitional period so I don't wanna kill you, I wanna help you."
 
 
54. Hans Beckert (M)
Baserad på en riktig person, Peter Lorre blev världsberömd tack vare denna roll som Hans Beckert, en pedofil som sprider skräck i en tysk stad och det går så långt så invånarna tar lagen i egna händer. Hela början skyms hans ansikte och gåtan stiger, men när Peter Lorre visar sin talang tar det en helt ny vändning och han är som gjord för rollen. Hans trovärdighet och uttryck gör detta till en av de allra första filmer vars framträdande fortfarande ger folk mardrömmar. Hans slut tal är ett av de bästa ur tysk filmhistorik.
 "I can't help what I do! I can't help it, I can't..."
 
53. Frollo (Hunchback of Notre Dame)
En tecknad karaktär från Disney som sjunger hur kåt han är på en zigenerska? Ja visst för fan! Förutom att ha en av de bästa skurklåtarna någonsin gör han även folk obekväma då han blir lite väl närgående kvinnan han är betuttad i. Han lär även folk att rasism mot folkgrupper är dåligt utan att det blir för predikat. Troligen en av Disneys mest utvecklade karaktärer och helt klart en av Disneys bästa skurkar, Frollo fick även en av de mest brutala, och ironiska slut.
"The Gypsies live outside the normal order. Their heathen ways inflame the people's lowest instincts. And they must be stopped."
 
 
52. Stanley Ipkiss (the Mask)
Din alldagliga nolla som blir världens bästa serie figur med hjälp av en underlig mask. The Mask är en av de bästa serieboks filmer och är helt klart på top 50 av mina favorit filmer, men Ipkiss är väl sådär, det är endast när han sätter på sig Masken han blir den grön gula galning som majoriteten som ser filmen verkligen älskar. Med lama skämt, fickor som man kan få fram vad som helst ur och en kropp som bryter alla fysikens lagar, hur kan man inte älska en vandrande seriefigur. Visst hade filmen varit lite bättre om den varit lika brutal och blodig som serietidningarna men med det lilla man får visa för censuren gjorde filmmakarna allt de kunde.
"Did you miss me?.....I guess not!"
 
 
 
51. Hubert Bonisseur (Agent 117)
Släng dig i väggen Austing Powers! Det finns en ny Bond parodi i stan och han s namn är Hubert! Från samma team som gav oss The Artist med Jean Dujardin i huvudrollen i 2 filmer om Agent 117, I dessa äventyr skapar han tillräckligt med förstörelse i Kairo och Sydamerika men håller sig endå på en bra nivå och det blir inte överdrivet, hans attityd och olyckor är det som gör filmen rolig, till skillnad från Austin Powers som kan bli lite mycket då och då är Hubert håller måttet enda in i mål….eller vad man nu säger…NÄSTA PUNKT!
"Cigarett?" "Thanks. I'm trying to start."
 
 
 

50. Agent Kay/Agent Jay (Men in Black series)

Ännu en duo som får en plats, dessa 2 spelar av varandra jäkligt bra. I en typisk buddy cop scenario där en av de mest erfarna  agenterna får en ny, ung och hippare nybörjare att dras med trots att de är så olika som ett äpple och ett riskorn. Till skillnad från vanliga buddy cop duos såsom X och Y från dödligt vapen är de inte ovänner utan Agent K är helt enkelt inte lika skojglad som J, vilket leder J till att skämta om det. Vi har alla den där surpuppan som vi älskar att reta med skämt baserat på hens humör. Tyvärr är Men in Black 2 &3  inte alls lika bra som första Men in Black men J och K kemi förändras inte och det är tur det för dessa karaktärer duger tillräckligt bra som de är.

 "You know what the difference is between you and me? I make this look GOOD."
 
Markus