0

Filmfett TOP 100 listan. 49-40

49. Michael Myers (Halloween)
Michael Myers och hans galenskaper skapade hela jävla slasher genren med en läskig mask, William Shatners ansikte! ….med små justeringar… hur som helst, Michael Myers galenskaper är alltid roliga för skräckfantasten även fast hans filmer inte riktigt håller måttet (Ressurection och 5an host host) men Michael Myers är en av de stora ikonerna med Freddy och Jason men med lite mer ”lore” liknande berättelser bakom sig.
 
"DIE"......nej seriöst, i sista Halloween filmen hitils pratar han faktist och hans enda dialog är DIE!
 
 
 
48. Max Cady (Cape Fear)
Aj då…detta är lite generande… Du förstår…..okay jag gillar verkligen Robert De Niros Max Cady men denna plats är menad till Robert Mitchums version av karaktären. De Niros var det ingen frågan om, han skulle tömma en häst på dess inälvor levande sedan mata dess lik med dem, Mitchum ser ut som vilken jävla snubbe som helst och när han väl blir våldsam är det överaskande, hans röst får hans mörka hot att låta som något ”The Voice of God” han själv skulle säga. Hans telefon samtal med Gregory Pecks Sam Bowden där han hotarsin rival
med ”I’m gonna do something to your wife and daughter that you ain’t never gonna forget” är ett av de mest kyliga hot som någonsin yttrats.
 
"I got somethin' planned for your wife and kid that they ain't nevah gonna forget. They ain't nevah gonna forget it... and neither will you, Counselor! Nevah!"
 
 
 
47. The Little Tramp (Chaplin)
Troligen den äldsta karaktären på denna lista och en ikon som inte behöver en introduktion men va fan, du får en gratis. Chaplins mest kända karaktär som har massa kort filmer och ett par långfilmer under sitt bälte och i varje film byter han jobb, får en ny flickvän (hoppas dock han höll fast vid den ur City Lights). Ja vad ska man säga, en älskvärd liten gubbe som får en att skratta å verkligen känna i vissa filmer och en odödlig karaktär trots att skaparen varit död i över 40 år.
"If you strike that girl, I'll quit! And what's more, I want what I'm worth."
 
 
46. The Tall man
En kuslig gubbe med kraften att återuppliva de döda som små jawas? Okay! Denna idé låter lite knasig på papper men med Angus Scrimm i rollen som …….vad är Tall man ens? En Demon? Ett ufo? Ingen vet men Angus Scrimm levererar med både hull och hår och är alltid det bästa med Phantasm filmerna. Med sina unika vapen kan du ge dig fan på att denna fint klädda gentleman kommer borra skiten ur varje jävel för din underhållning, och med honom kommer alltid den där coola, kusliga Phantasm låten. BOOOOOYYYY!
"You play a good game boy, but the game is finished! NOW YOU DIE"
 
 
 
45. Tony Manero (Saturday Night Fever)
Ingen har dött av att skaka lite på röven och Tony Manero vet hur man gör just det! Med ett odödligt soundtrack och en livsläxa på väg så dansar sig Tony till…… ett personligt misslyckande efter att ha gått emot sin familjs önskningar att inte dansa på klubben nått mer. Denna film om dans tar en mörk vändning med våldtäkt, död och mycket droger. Tony går från att vara en cool snubbe till ett monster till en lugn kille men sen kommer filmen Staying Alive och ae….där dog Tony för mig typ…
"There's ways of killing yourself without killing yourself."
 
 
 
44. Bruno (Strangers in a train)
Du vet att du bokat helt fel tåg när en random snubbe kommer upp till en å frågar om man vill gå med I en pakt om att mörda den mest störiga personen I din familj. Det blir dock värre när han agerar utan din vetenskap och sedan tvingar dig att mörda en man du aldrig träffat. Bruno är just den typen av tåg resa sabotör. Jag träffade en sådan, en dålig sådan för min bror lever fortfarande… hur som helst Bruno är en av Hitchcocks bästa karaktärer, som jag gillar mer än någon av Jimmy Stewarts karaktärer…yepp, spoilers du lär inte se någon Jimmy Stewart på denna lista, men Bruno finns det plats för vilken dag som helst.
"I have a theory that you should do everything before you die"
 
 
 
43. Dr. Frank-n-Furter(Rocky horror)
Transsylvaniens hetaste transvestit tar hem plats 43 på denna lista med en oförglömlig sång och en utstyrsel som visar lite för mycket ben. Tim Currys karaktär är en parodi på Victor Frankenstein och vill skapa den perfekta älskaren, Rocky Horror, men hans underliga hem och udda gäster gör bara allt värre tills då hans tjärnare gör det värst. Den enda karaktären på denna listan som älskade med både hjältinnan och hjälten i denna film och han sjunger sig lycklig hela vägen till banken.
"I'm just a sweet Transvestite, from transexual Transylvaniaaaaaa"
 
 
 
42. Nick Angel (Hot Fuzz)
Att vara polis är inte roligt ibland, allt jävla pappers arbete, alla dumma personer man måste arristera. Men Nick är bäst på det han gör och hans stela karaktär är just varför han funkar. Utav de 3 Cornetto filmerna är The Worlds End min favorit, men Nick Angel är min favorit karaktär för att han lättar sitt hjärta åt en ny människa och sparkar arsle för att slipa rättvisan. Nick Angel, en iskall snut (hue hue, fattar ni? iskall som en glass, hue hue) som man vill vara som.
"SWAN!"
 
 
41. Guido (8½)
Det var väl fan på tiden för en Federico Fellini karaktär att ta plats på listan. Guido är filmvärldens version av Fellini han själv, en regissör som då hade gjort 8 filmer (precis som Fellini) som blivit stora i Italien, och nu väntar alla på vad hans nästa stordåd ska bli. Just du får han kreaktionsångest. Vad ska han göra? Guido är en så bra karaktär för att han filmatiserar exakt vad Fellini kände just då, vi får lite dramatiseringar ur hans barndom om hur han först upplevde en sexuell påbörjan.
"And above all because I don't feel like telling another pile of lies."
 
 
 
40. Matt Cordell (Maniac Cop)
Matt Cordell var en super snut innan korrupta snutar å politiker satte han I finkan vilket slutade med att han dödades av de män han själv satt I finkan. Nu är Cordell tillbaka som en Jason Voorhees kopia, fast mycket coolare och bättre. Cordell spelas av den jätte lika Robert Z’dar som tyvärr dog tidigare i år, vilket är jävla synd för att 3 filmer om super snuten som endast ger sig på oskyldiga och för att omväxla sig lite ta hämnd på de som försatt honom i den sits han just nu befinner sig i, är absolut inte tillräckligt, Maniac Cop 2 är ett spektakel och en underskattad actionthriller och första Maniac Cop är en kult förklarad skräckis, men den kunde ha varit mer kult förklarad faktiskt!
"Finish it!"
 
Markus