0

Filmfett TOP 100 listan. 19-10

19.        Max Rockatansky (Mad Max)

Mad Max, ja vad kan man säga, super snuten som överlever gängkrig, ett atomkrig och ödemarken tack vare sin våldsamhet. Under hans resas gång så återfår han den mänsklighet som försvann då hans familj mördades i kallt blod av Toecutter. Men den stora frågan är vem som är den bästa Max, Gibson eller Hardy? Ja Hardy har en psykopats blick och verkar passa in bättre på ett mentalsjukhus så jag måste nog säga att Hardy är den bättre Max men Gibson var. Mad Max lever i en grym värld och han är den perfekta mannen som guidar oss genom alla galningar och desperata överlevare då det enda som verkligen kan förgöra en galning är en annan galning,

 "My name is Max. My world is fire. And blood."
 
 

18.        Raoul Duke (Fear&loathing in Las Vegas)

På Tal om galningar, Raoul Duke är en manifestation av den galnaste författaren någonsin! Hunter S. Thompsons bok är en av de bästa böcker jag någonsin läst och filmen baserat på den har givit filmhistorien många klassiska dialoger. Raoul spenderar det mesta av filmen hög som ett trä och hans enda mål verkar vara att ta sig igenom dagen så han kan knarka ännu mer. Med en resekamrat som är lika absurd som han själv och ja det finns för många fantastiska scener för att välja ut ett exempel, men pistol mot huvudet måste jag nog säga då han ser ödlemänniskor pippa i baren och hallucinerar fladdermöss mitt ute i öknen. Har du inte sett Fear & Loathin in Las Vegas se den!  Den är inte vacker men åh så awesome.

 "There was madness in any direction, at any hour. You could strike sparks anywhere. There was a fantastic universal sense that whatever we were doing was right, that we were winning."
 
 
 
 

17.        Helana Markos (Suspiria)

Vem? Ja det säger många, men Helena Markos medverkar inte så mycket i Suspiria men hennes närvaro känns mer än en pil i ryggen och det är denna närvaro som bidrar till att Suspiria har sådan atmosfär, man vet att det finns onda krafter i skolan och alla dessa kan manifesteras som Helena Markos. En uråldrig häxa som mördar folk på brutala sätt utan att lyfta ett finger beroende på vart i Italien de är, finns det något läskigare? Scenen då häxans siluett ligger och snarkar är så kuslig och hon gör inte ens någonting, hon bara ligger och sover men endå är det en av filmhistoriens mest gastkramande scener, det är helt jävla galet.

 "Who is it? Who's there? Ah, I've been expecting you! The American girl! I knew you'd come. You want to kill me! You want to kill Helena Markos!"
 
 
 

16.        Tommy Devito (goodfellas)

Vi har alla den där vännen som svär i varenda jävla mening, i mitt fall är det jag för fan. Hur fan som helst, Tommy Devito är den typen av pratkvarn som skulle kunna säga helt fel jävla sak till fel jävla person och är en jävel till att verbalt attackera en. Tommys sätt att ta hand om problem går mest ut på att totalt utplåna sina fiender med en jävla smäll. Tommy Devito är helt klart den bästa jävla delen med Goodfellas, ja resten av karaktärerna är jävligt bra med men det är Devito som får varje jävel att minnas filmen.

 "In this day and age, what the fuck is this world coming to? I can't believe this, prejudice against - a Jew broad - prejudice against Italians."
 
 
 
 

15.        Jordan Belfort (Wolf of Wall Street)

Tänk dig Gordon Gekko fast på 2010 talet. Belfort visade att det var kul som fan att vara rik och gav många drömar om det så man kunde göra massa sjuka grejor och inte tänka ekonomiskt utan bara göra skit. För att vara en så seriös menad film händer mycket saker som skulle kunna hamna på listan över filmhistoriens roligaste scener (I’m looking at you lemon scene). Jordan Belfort nådde toppen snabbt och ja vi får se hans offringar för att ta sig dit men som tur är, är inte filmen bara om ”ugh rikedom kostar” utan mera ” rikedom? DO CRAZY SHIT!”.

 " Was any of it leagal? FUCK NO!"
 
 
 
 

14.        Ash Williams (Evil Dead)

Groovy är bara början! Ash har fightats mot allt mellan himmel och jord och hans äventyr sträcker sig även till serietidningar där han slåss emot karaktärer som Darkman, Marvel karaktärer som zombies, re-animator och Obama. Men hans film karriär började rätt segt och det var endast i Evil Dead 2 hans karisma började visas och har sedan dess blivit en av de största skräckikonerna någonsin. Inte nog med att hans äventyr har bidragit till några av de roligaste filmerna, en TV-serie baserat på karaktären börjar på Halloween natten och gissa om jag är taggad på den då Bruce Campbell återvänder i sin ikoniska roll. Med motorsågsarm och boomstick och en jävla massa one-liners ser det ut som att tv-serien kommer ha material nog för att hålla i fler säsonger än en såpopera.

 "Listen up you primtive screwheads, This is my BOOMSTICK!"
 
 

13.        James Bond

Det finns 8 personer (om man räknar David Niiven och Barry Nelson) och vissa är bättre än andra och det tror jag är charmen i karaktären, man kan välja sin favorit, och gillar man inte en av dem finns det säkert någon annan. Alla Bpnd har dock karaktärismen gemensamt, alla är kostymklädda kvinnokarlar som kanske inte tar jobbet på största allvar men får saker gjort och räddat världen fler gånger än Joel bortstat tänderna under sin livstid. Min personliga favorit Bond är Pierce Brosnan men Roger Moore är nära 2a. Det finns även en teori om att 007 och namnet James Bond är ett kodnamn och att alla män är olika personer men strunt i det för tillfället. Med ett stort bibliotek av Bondskurkar (har Robin gjort en sån nedräckning än?....ifall han inte har Robin! sluta slacka!) och ett artilleri av schysta vapen och prylar är Bond en super agent du inte vill bedra.

 "Bond...James Bond.."
 
 
 
 

12.        Dr. Zeius (POTA)

Är Dr. Zeius en skurk eller sitt folks räddare? Hans enda onda dåd är att dölja en sanning som kan utplåna den värld han älskar och så kommer Taylor och fuckar upp allt… Jag ser faktiskt Taylor som en antagonist här då han är ett element av kaos som får hela världen utplånad, något som inte hade hänt om inte Zeius haft kontroll över situationen. Dr. Zeius är en så bra antagonist så att han verbalt kan snacka bort vad som helst och få galenskaper framstå som något som måste göras för att frid ska äga rum. En av de bästa politiker i film och en av de hårigaste individer på listan, Dr. Zeius  är en grym karaktär och en skurk som alltid kommer toppa min lista.

 "Don't look for it, Taylor. You may not like what you find."
 
 
 
 

11.        Eye-Gor (Young Frankenstein)

Mel brooks i all ära och Gene Wilder i rollen som Dr. Frankensteins barnbarn men alla håller med om att det är Marty Feldmans Eye-gor som stjäl showen i Young Frankenstein. Med en puckel som ständigt byter potion och en en hönas mod är Eye-gor helt klart den roligaste karaktären i filmen och  alla hans skämt funkar till 100%. Martys karriär blomstrade tack vare denna roll men tyvärr blev segern kortvarig då han dog 8 år efteråt och filmerna han var med i efteråt var inte av samma kaliber som Young Frankenstein som var en så perfekt komedi och Eye-Gor var en viktig ingrediens för det.

 "My grandfather used to work for your grandfather. Of course the rates have gone up."
 
 
 
 

10.        Rico (Little Ceasar)

Hur kuslig kan en tjock rumän vara? Edward G. Robinsons rolltappning som Rico kan vara den kusligaste gangstern i världshistorien då hans blick skulle kunna ge hundar en hjärtattack. Hans dialekt som är rätt komisk i många filmer låter som om hans röst blivit ändrad i postproduktion. Hans sätt att ta hand om fiender är brutalt även idag och många kända gangsterkaraktärer baseras på honom då han är jävligt effektiv som just det. Hans utseende är helt klart baserat på Al Capone och han är den bästa Al Capone inspirerade karaktären, ja jag sa att Stephen Graham är den bästa Al Capone, men Rico är inte Al Capone, he he. Hur som helst Rico är en av de bästa gangstrarna i film och Little Ceasar r min favorit gangster film så klart som fan att Rico ska få en så högt uppsatt plats på listan.

 "Mother of Mercy! Is this the end of Rico?"
 
 
Markus