0

Filmfett TOP 100 KARAKTÄRER - 89-80

89. Jay & Silent Bob
Allas favorit Stjärnor utan hjärnor har ockuperat flera affärer och gallerior, haft en film inom sin egna film gjort om dem och hjälpt till att rädda jorden från fallna änglar. Bobs charmar oss med sin tysta stämma men filosofiska stunder och Jay som babblar på men gör ingen nytta förutom för publiken.
"I am the master of the C.L.I.T. Remember this fucking face. Whenever you see C.L.I.T., you'll see this fucking face. I make that shit work. It does whatever the fuck I tell it to. No one rules the C.L.I.T like me. Not this little fuck none of you little fucks out there. I AM THE C.L.I.T. COMMANDER! Remember that, commander of all C.L.I.T.s! When it comes down to business, this is what I do. I pinch it like this. OOH you little fuck. Then I rub my nose with it."
 
 
88. Robocop
Robocop är rätt sorlig faktiskt, en far och man till en het b-rud och en skurkaktig skurk tar ifrån honom allting. Men första filmen är mycket episk och Robocops resa är både sorlig och awesome…tyvärr fortsatte hans resa i 2 filmer och en serie till men Robocop är aldrig det värsta med de filmerna.
 
87. Hjalmar Poelzig (Black Cat)
Ja vi har en Satanist med på listan, varje bra lista borde ha en sådan. Hjalmar förvarar en hel hög av döda kvinnor och mördar sin fiendes fru, gifter sig med hans dotter och mördar henne också samt anordnar satanistiska ritualer. På 30 talet var Hjalmar en av de grovaste karaktärer någonsin och även med dagens standarder är han endå lite overkill som skurk.
 
" You want to play chess to save her life?"
 
86. Chuck Toedan (Deathrow Gameshow)
Deathrow Gameshow är en så dålig film att den blir awesome, och mycket av detta beror på huvudkaraktären Chuck med sitt diaboliska smil när han avrättar fångar på live tv. Chuck ignorerar värdet i mänskliga liv men finner kärleken i sin fiende nummer ett och fiender i sina vänner. Chuck må vara den minst känna karaktären på denna lista men enligt mig är han ett måste för denna lista och har Robin problem med det får han göra en egen lista!
" Listen here you stupid bitch...I'm sorry can I say Stupid?"
 
85. SkekSil (The Dark Crystal)
Huvudkaraktärerna i Dark Crystal suger men som tur är Skeksis bland de bästa fiktiva arter inom film och SkekSil är den individen vi umngås mest med under filmens gång. Efter att ha blivit utstött efter en misslyckad fight mot en annan skeksis om tronen kastas han ut i en värld där alla är rädda för hans art men SkekSil är smart och är den enda karaktär man minns namnet på i hela filmen. Skeksil är ett under att se på och allt plast och tyg får han att se verklig ut.
"HHHHMMMmmmmMMMm"
 
84. Coffy/Foxy Brown
2 karaktärer på samma punkt? Coffy och Foxy Brown spelas av samma kvinna, Pam Grier och skapades av samma man Jack Hill. Pams karaktärer är bland de bästa kvinnlga roller i världs historien och inspirerar action rullar än idag. Sexig, våghalsig, ful i käften och har ett kok stryk att dela ut när som helst gör Coffy och Foxy Brown till en av de mest minnesvärda afroamerikanska kvinnor i filmhistoria.
"This is the end of your rotten life, you motherfuckin' dope pusher!"
 
83. Howard the Duck
Okay, lägg undan högafflarna och facklorna, och ge mig en chans att berätta. Howard the Duck är en Marvel karaktär och ja hans film från 80-talet floppade, men jag älskar den och skulle välja den över Avengers vilken dag som helst. Hans oväntande återkomst i Guardians of the Galaxy hypade upp mig på den filmen och hans egna film har jag sett typ ett 20 tal gånger. I en perfekt värld kommer Howard få sin egna film åter en gång och tro fan jag kommer vara där på premiären.
"Why'd ya have it lick you like that? Gross!" Oh shit fel film umm, menar "I can't believe this planet. Fried eggs - yuck"
 
82. Father William Thomas( City of the living dead)
Snacka om att tillföra mycket till en historia utan att ens göra något. Father Thomas tar självmord i början av filmen och detta en av helvetets dörrar vilket leder till att zombies attackerar alla. Thomas poppar upp vid dödsscener och endast stirrar men hans onda närvaro bygger upp mer atmosfär än musiken och hans blick är mardröms bränsle. Helt klart en av de mest underskattade skräckkaraktärer i historien och förtjärnar ikon-status!
Father Thomas må ha hamnat rätt lågt på denna lista men han dominerar listan av "skrämmande blickar i film"
 
81. Mr. Pink (Resevoir Dogs)
Vem älskar inte Steve Buscemi? Och Mr. Pink är hans breakout roll. Den mest pratglada i hela Resevoir Dogs. Och den skinande stenen i hela rollsamlingen. Och tacka gudarna för att hans rollspel var så bra för annars skulle världen ha gått miste om många andra episka Buscemi roller.
"I don't wanna kill anybody. But if I gotta get out that door, and you're standing in my way, one way or the other, you're gettin' outta my way."
 
 
80. David Lo Pan (Big trouble in little China)
Gammal kinesisk kultur är mycket intressant så Lo Pan är en kulturisk skurk som låter som något taget ur en kinesisk spökhistoria. Hans henchmen så som de 3 thunders är mycket underhållande och James Hong är faktiskt lite skrämmande som den skäggiga gubben som endast vill ligga med en vit kvinna med gröna ögon. Lo Pan gör hela Big Trouble in Little China mer underhållande.
"What does it mean? Two girls with green eyes. After all these years."
 
Markus