0

Filmfett TOP 100 KARAKTÄRER - 100-90

100. Dae-su oh (Oldboy)
Precis som Robins sexliv får denna lista en sorlig start. Stackars Dae-Su har det fan inte lätt under filmens gång och just när man tänker ”nu kan det inte bli värre” så blir det. Men Dae-su håller fokus och man verkligen hejjar på honom. Min-sik Choi spelar denna karaktär med så mycket inlevelse och det skulle inte kännas rätt att inte ge honom en plats på listan.
"Even though I'm no more than a monster - don't I, too, have the right to live?"
 
 
99. Ted (TED)
Ja jag vet vad du tanker, va fan är detta? Den här listan suger ju redan. Njaaah, jag gillar faktiskt Ted, humorn är nog inte den bästa men vill man ha en go stund utan att få svar på de djupa frågorna i livet och bara se 2 pers ha kul. Du måste ju dock hålla med om att Ted är den mest minnesvärda komedi filmen på länge på grund av att det handlar om en teddybjörn.
" John, I look like something you give to your kid when you tell 'em Grandma died. "
 
 
98. Dr. Menard (Zombi 2)
Detta är en rätt liten roll (jämnfört med resten av karaktärerna), men Richard Johnson (1927-2015) gav karaktären en minnesvärd blick och hans dialog är spot on, han avskyr det han gör men gör det för sin fellow man. Zombi 2 är den bästa Zombie filmen någonsin och en anledning är Menard.
" The boat can leave now"
 
 
97. Randall (Clerks)
Alla har den där kompisen som gör en irriterad none-stop men man endå inte kan sluta umngås med. Randall är stor i käften och varje mening som kommer ut är så jävla bra och hans dissar mot stackars Dante är bättre än många live stand up shower jag sett. Randall poppar även upp i Clerks 2 och troligen i Clerks 3 så han har förolämpningar så det räcker ett bra tag.Randalls sammanfattning av Lord of the Rings filmerna är det bästa argument man någonsin kan få tillvarför de är överskattade.
”I’d probably like this job is it wasnt for the fucking customers”.
 
 
96. Fritz the Cat
En katt som är ful i munnen och endast babblar massa poetisk propaganda mot politik? Jo fan det funkar i den första X-ratade tecknade filmen om denna titel karaktär. Fritz fungerar som tittarens guide igenom sin galna värld och trots att mycket av det han gör är riktigt jävla elakt är han värd en plats på listan.
 
"I've been up and down the four corners of this big old world. I've seen it all and I've done it all. I've fought many a good man, and I've laid many a good woman."
 
95. Harry ( Harry And The Henderssons)
Vem fan kan inte älska denna Storfot med världens dummaste leende? Harry brakar runt men han är endå en jävel på att smyga runt i stan utan att bli sedd. Utan ett ord av dialog framför Harry massa tecken och känslor med sin avancerande mask. Harry och hans familj blev så populära att det gjordes en tv serie om dem efter filmens någorlunda succé på bio.
"Rawr"
 
 
94. Professor Marcus (Ladykillers)
Den första gången vi ser Marcus flinar han som om han nyss släppt en fis på Nobelfesten. Han skiftar från mästerskurk till en snäll man som är snäll mot en rar gammal dam, men ju mer damen får reda på destå mer seriös blir han och vid toppen är han en slaskig karaktär utan att gå över styr. Alec Guiness spelar rollen och jämnfört mot Obi-Wan så verkar det som om han faktiskt gillar att spela Marcus, vem skulle inte?
"I always think the windows are the eyes of a house, and didn't someone say the eyes are the windows of the soul?"
 
93. Zazu (Lion King)
Ah Zazu, vem älskar inte Lejonkungen? Tyvärr var Zazu med på tok för lite för att ge rum åt Timon och Pumbaa, visst de är med roliga men Zazu var bättre. Jag älskar att se lejonkungen på engelska då det är Mr.Bean han själv som gör rösten.
"I think it's time that you and I Arranged a heart-to-heart"
 
92. Ace Ventura
Jim Carrey var en av de största under 90-talet och Ace Ventura var hans största, detta mansbarn har underhållit barn som vuxna, och ja jag såg Ace Ventura filmerna none-stop när jag var liten och jag skulle svika den 8-årige mig om jag inte gav Ace en plats.
"If I'm not back in five minutes... just wait longer."
 
91. Roger Rabbit
Roger är en av få karaktärer någonsin som är menad till att vara irriterande men absolut inte är det. Hans röst och sätt att vara på skulle ha varit ödeläggande för filmen om filmskaparna inte hade gjort en så bra figur. Att ha Bob Hopskins Valiant som streight man var inte heller ett dåligt val.
"Yeah. Check the probate. Why, my Uncle Thumper had a problem with HIS probate, and he had to take these big pills, and drink lots of water."
 
90. Cura (Day of the beast)
Cura är en präst som självmant bestämmer sig för att vara så jävlig som möjligt så att han kan utföra en ritual för att förhindra att antikrist föds. Det som gör en bra karaktär är att karaktären har ett mål under filmen, och Curas mål är att rädda jorden med sitt eget liv som insats. Skit i Jesus, Cura är den som borde ha en kyrka uppkallat efter sig.
"I'm gonna stop the birth of the antichrist"
 
Markus