0

Event Horizon

Joel har redan sagt två meningar om Event Horizon för länge sedan då han starkt rekomenderade den. Efter ett bra tag så fick jag äntligen se denna rymd/helvetes epok som mycket väl skulle kunna bli ett jävligt bra tv-spel. Jag har aldrig lirat Deep Space, men misstänker att det inspirerats tungt av Event Horizon. Även Systemshock verkar vara inspirerat.
Okej, grabbar. VEM har har ätit den sista munken? Seriöst?!
En grupp rymdfärdare sover i kryostatus, på väg mot en destination. Helt plötsligt vaknar en av medlemmarna, dr Wier, upp ur sin status, vandrar runt och ser något som skrämmer skiten ur honom. Dr Weir utbrister ett väldigt udda, halvt sovande skrik (aldrig hört någon skrika så konstigt faktiskt) som mer påminner om worst cry ever-videon på youtube. Sedan vaknar Dr. Weir igen ur sin kryosömn och träffar resten av bemanningen. Deras uppdrag blir att hitta Event Horizon, ett skepp som försvunnit under dess jungfrufärd. När gänget kommer till Event Horizon bemöts dom av en inhuman kyla, döda kroppas och ändå...tecken på liv?
Sam Niel har vandrat in i fel film igen...The Matrix!
Till min stora överaskning så har Roger Ebert gett filmen ett väldigt bra omdöme i hans recension. Som han beskriver det så saknar filmen oftast logik. Många frågor staplas på varandra, men försvinner i effektfulla miljöer och visuell terror. Resultatet är mer bissart än när Joel faktiskt återvände till bloggen! :)
Den här filmen har rymddräkter....precis som 2001! Ripp-offs!
Hela skeppet är som en spelplan av hemliga gångar, mystiska snygga rum och åsknedslag utanför Event Horizons bana runt Neptunus. Det enda som inte åldrats bra är de dåliga 3D effekterna. Det ser ut som att Markus gjort dom i paint. Event Horizon är blodig. Det badas nästan i blod, särskilt i filmens klimax. Det hela känns dock nästan för hastigt i klimaxet, och anledningen är att mycket material klipptes bort. Bland annat något som kallades "bloody orgy" där sex-skådisar och prostetuerade hyrdes in för att filma scener med våldtagningar.
 
I slutändan är Event Horizon en sjukt underhållande film som förtjänar sin kultstämpel.
3 av 5 guldkameror.
 
Robin