0

White Pongo

Efter vi fått oss en lektion om Afrika …från 40-talet så den informationen är mer värdelös nu börjar våran….film, kan man ens kalla detta en film? Kvalitén är så jävla illa och majoriteten av filmen är mer mörk än Halloween om John Capetner glömt alla lampor hemma varje dag. En vit man har tagits tillfånga av en infödingsstam och i buskarna smyger det runt en vit gorilla, eller en Vit Pongo som infödingarna kallar fanskapet. När gorillan i buskarna ser en vit kvinna blir han upphetsad …tror jag. Den vita mannen heter Gundersson och är ett offerlamm men då alla infödingar i världen suger på att knyta rep så lyckas han fly under kaoset då gorillan attackerar byn.  Gundersen får djungelfeber och såfort han kommer till civilation får han läkarvård. Innan Gundersen flydde fick han en bok av en doktor som bodde med infödingarna och läkarna ger denna boken till forskare som bor på boendet. De tror historierna om den vita gorillan är lika smart som en människa då den är vit….inte svart…. Rasismen är hög i denna film. Utan tanke på att gorillan endast är en albino utför de ett safari för att hitta apan.

 "It takes more than a shave to make a gentleman."

Gundersen dör och safarin sätter igång, med dem har de Pamela, en av forskarnas dotter och det är uppenbart vem i gruppen är den som kommer bli kidnappad och hållas som kärleks slav av gorillan….Det är Baxter den heta godingen.  I djungeln är det massa Nabongas (gorillor vars dräkter ser exakt ut som Nabonga) och inte långt därifrån slår safarit läger för att sedan komma infödingsbyn från början av filmen. Efter att ha hittat den vita doktorn som bor i byn ger sig gruppen ut i den mörka djungeln för att hitta den vita gorillan, men hur många kommer jakten på svaret att kosta livet på?

 Efter 6 filmer är det äntligen bara 1 kvar, det är inte bara jag som jublar

Filmen bryr sig inte ett skit, de kallar en schimpans unge för en gorilla unge, kallar de svarta karaktärerna ”inferior” (rasistiska rövhål). Förutom alla stubbar är filmen mer förutsägbar än alfabetet men White Pongo är tacka gudarna inte alls lika seg som The White Gorilla och alla karaktärer är till nytta och inte bara står och glor på en annan film. Lite evenemang har getts även fast filmen ser billigare ut än tuggummi papper. Jag hade kunnat gett filmen 5/5 guldkameror endast pga att de har med en Marabou stork i bild ett litet tag  och det är en av höjdpunkterna (ja filmen är så seg att en av höjdpunkterna är att se ett djur man inte ser så ofta på film) men de visar även att det finns vilda björnungar i Afrikas djungler…..björnar finns inte ens i Afrika! Dum fan! Rasistisk (de döper en svart man till mambo jambo…) och helt ovetande om Afrikas kultur, djurliv och är i helhet en tråkig jävla film. White Pongo får 1/5 guldkameror.

 Markus