0

The Revenant

 
Bart har just dött i Irak, vilket är en hemsk nyhet för Joey som typ inte har någon annan vänn. Men när Bart gör som Torsten Flink och reser sig igen så är Bart smått fundersam över a) varför lever han. Och b) han ser ut som ett lik. Bart andas inte ens, vilket är rätt sjukt och leder till en rolig scen på sjukhuset. Joey blir skitglad över att se sin buddy vid liv, förlåt mig....död? Men för att Bart ska kunna fortsätta såhär måste han börja med sin nya föda, människokött.
 
Det är kul att se en zombiefilm där zombien ifråga bara är en intelligent person som är sönderrutten. Eller, tja, det vette fan om Bart är så intelligent, men han är i alla fall smart som en vanlig person. Men att kalla honom zombie är ganska fel. Enligt google så är en revenant en person som återkommer från det döda, som gast eller ett lik som lever. Typ, en förlaga till din vanliga, hjärndöda zombie.
 
Filmen är dock lagom rolig, lite sorgsen om vänskap som pågår efter döden och insikten i hur omgivningarna ser dig efter du har dött. Många av skämten fungerar, som att Bart konstant dör vid morgonsolens uppgång, och vaknar igen när solen går ner. Det kan avbryta många konversationer och göra lustiga ögonblick.
 
Trots detta så blir filmen lite väl lång. Vid en punkt blir både Joey och Bart värsta seriemördarna. Tillochmed massmördare och då tappar filmen sin tråd lite. Vad vill filmen säga när denna duo börjar slakta redlöst? Trots detta är The Revenant en rolig, skön film. Den passar in fint i temat om The Freakshow of Outcasts. Men kom ihåg att det finns två The Revenant, om inte fler. Så ni inte köper en annan film.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Värt att nämna: Jag fick en väldigt stor motivation att kolla in Deathdream efter The Revenant.