0

The Clown (100 Tears)

 
Två journalister letar efter en legendarisk mördare kallad Tear Drop Killer. Snart sniffar dom upp ett spår av clown-puder och upptäcker att mördaren är en clown. Ingen vet hans motivation, men under filmens gång hoppar det mellan undersökningar, dåliga FBI-agenter samt en mordbenägen clown som tydligen älskar att skutta runt och döda folk hejsvejs. Hur ska Jennifer och mark lösa fallet och framför allt, hur länge varar filmen?
 
Här i sverige går filmen under titeln The Clown, men den verkar vara kändast under sitt andra namn 100 Tears. Inte för att filmen har så mycket att komma med. Huvudrollerna gör ett skönt jobb och de visar att man inte behöver vara med i en A-film för att kunna skådespela och göra goda one-liners. Trots detta räddas inte filmen.
 
The Clown är enbart full av splatter. Oväntat bra splatter för en lågbudget film, men vad fan, finns det något mer att bjuda på? Storyn är ganska flummig, fotot är väldigt mörkt och ibland för dåligt för att det ska kunna ge en känsla. Jennifer viskar nästan fram sina dialoger, så tacka gud för filmens texter, annars hade jag inte fattat ett skit.
Som jag sa...väldigt grymma effekter, faktiskt.
Finalen är lite småkul och det är alltid härligt med mördarclowner med gigantiska yxor som choppar huvudet av folk. Även om hans motivation är så gott som idiotisk. Musiken är väl rätt go med, men det är synd att den placeras i en sådan medioker film.
 
2 av 5 guldkameror. Finns inte mycket mer att säga.
 
Robin