0

The Burning

 
Cropsy är en alkoliserad vaktmästare som får lära sig två läxor. 1: hans namn Cropsy blir en ironi då han önskar han vore död efter vad som kommer hända honom. Och 2: han kommer lära sig andra sätt att använda häxsaxar på. Varför? Jo, detta svin utsätts för ett attentat då någon suttit en dödskalle med brinnande ljus vid hans säng. Cropsy råkar välta skiten över sängen som tar fyr. Men Cropsy dör inte. Istället återvänder han, flera år senare, vanställd, till platsen där allt hände. Det ny-öppnade sommarkollot. Här ska huvuden rulla!
Cropsy kommer nog ha väldigt svårt att hitta en brud efter hans lilla brännskada.
I samma anda som Stage Fright så lyckas The Burning bli en av de starkaste slasher-filmer jag har sett. Det blir knappast en enda lugn stund och kropparna delas och klyvs i halvor av den vassa häxsaxen, som även blev ett unikt mordsvapen. Musiken passar till lägereldens kyliga spökhistorier och kanotscenen blev en av skräckvärldens mest omtalade, då inte bara ett offer dör, utan tre-fyra stycken på rad.
 
Jason Alexander är med i en av sina första större bi-roller. Nu har han fortfarande hår och är lite smalare än George i Seinfeld. Många kritiserade The Burning då storyn är som Friday The Thirteenth, men båda filmerna skrevs nästan samtidigt. Samma som Phantasm, som skrevs nått år innan Star Wars, och båda filmerna råkade ta varandras dvärg-koncept rakt av.
SERENITY NOW, SERENITY NOW!!!!!
Jag är verkligen inte den enda som gillar The Burning och tycker den förtjänar 4 av 5 guldkameror.
Men jag är fortfarande lite oroväckt över var fan ungdommarna hittade en dödskalle?
 
Robin