FilmFett

2015-10-19
00:27:32

The Babadook

 
Amelia är en sönderstressad mamma. Oförmögen att sova, jobba eller ha en onani-stund för sig själv. Varför? Jo, hennes son är besatt av att nån kommer skada honom och hans morsa. När Amelia ska läsa en saga för sin son hittar hon boken om Babadook. Sagan blir sjukare och sjukare och sonen börjar vråla av terror, så Amelia läser resten av sagan för sig själv till pop-upp-bilder som liknar henne samt hennes son och deras hund. Snart börjar tunga knackningar på dörren och något hemsöker dom. Är Babadook riktig?
FÖR HELVETE! UT UR MITT HEM, BABADOOK! OCH GLÖM ALDRIG FILMFETT-FREDAG, JOEL!
Jag visste redan om två saker. 1) ungen i filmen ska vara det hemskaste jävla barn du vet. 2) slutet är antagligen dåligt, eller bara väldigt överaskande, beroende på vem du frågar. Att ungen är irriterande nämns tillochmed i filmens beskrivning. Det är han som är den drivande kraften bakom oron. Typ som när Joel missar FilmFett fredag här på bloggen.
 
Det är även pojken som har ansvaret för att Amelia har så svårt att skaffa vänner, sova på nätterna och ens kunna jobba och viktaste av allt...onanera i fred!
Men...JAG VILL LÄSA Joels inlägg på fredagar....
Saker spårar ur på ett sånt där psykologiskt sätt. Saker händer och Amelia upptäcker skador på hennes lille grabb, vilket väcker misstankar mot att hon är ansvarig för våld i hemmets vråer.Samma sak som Markus misstänktes för när polisen undrade varför Joel hade blåmärken överallt.
 
Sonens besatthet av Babadook blir värre och värre, vilket gör mamman argare än Markus var på Joel.
BAAAABAAAADOOOOOOK!-DOOK-DOOK! Joel...gör ditt jobb på fredag, m'kay?
Musiken är läbbigt bra och tillskillnad från många andra så är ungen irriterande av en anledning. Det finns även lite Jacobs Ladder vibbar här och var, vilket uppskattas såklart. Jag är nog en av få som faktiskt gillar filmens udda avslutande. Tillskillnad från att jag gillar Joels plötsliga avslutande när han inte håller vad han lovar gällande ett visst inlägg som skall postas EN dag i veckan.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
By the way: Det har funnits ett litet gömt budskap i texten, som kanske är lite otydlig. Faktum är att den vänder sig till en av skribenterna här på bloggen som är lite glömsk av sig. Visst, vi kan alla glömma saker...men FilmFett? Dom glömmer aldrig. Joel....vi håller våra ögon på dig....gör ditt jobb...
 
 
Kommentar:
2015-10-20 @ 15:39:48
#1: Anonym

WTF

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: