0

Modellmorden

Bob är parkvakt i Yellowstone Park där ingenting intressant händer, förutom att hans syster Jessica har lyckats väl i modell världen och hamnat på första sidan av en stor modetidning. Jessica går på många fester i Milano och andra städer i Italien men på en fest blir hon antastad och nästan våldtagen, då visas det att Jessica och Bob har ett psykiskt band då när Jessica slängs runt som en trasdocka i Italien blir även Bob som är i USA slängd omkring utan att någon är i närheten på samma sätt. En dag får Bob en underlig känsla och en syn av en snubbe med stor sax precis utan för sin systers rum och springer fort utav helvete för att be någon ringa till Italien och varna henne. Men när de hotell ägaren kollar i hennes rum är Jessica inte där så Bob åker till Milan för att utreda saken. Han möter upp med en polis chef och berättar sin syn och givetvis tror snuten att Bob är helt dum i hela jävla huvudet.

 Bob inser möjligheterna när han kommer på att han kan spela fickpingis med sin andra hand också...

Bob påbörjar en utredning själv och går till Jessicas tidning och sedan till hennes fotograf men skapar snabbt vänner i en av hennes kollegor, Carrie som bodde på samma hotell som Jessica. Sedan träffar han Barbera och de verkar få lite grann av en romans på g. När Carrie mördas lägger Bob ihopp 1 och 1, mördaren ger sig bara på modeller som bor på Jessicas hotell och mordvapnet är alltid ett par saxar. Han teamar upp med Donald Pleasences kommissarie Danesi för att finna mördarens identitet men Bob står också på mördarens hit-lista.

 "Chasing fame is murder"

Hoppas du gillar tjejor för vi får många scener på modellfotograferingen och då det är en italiensk Giallo film är det klart att den tjockaste utav alla skådisar spelar en trossniffande pervo. Telepatin mellan 2 tvillingar vet jag ingenting om men bidrar till en rätt kul film idé och X. musiken är lite av en besvikelse då jag är van med att Giallo rullar oftast har ett minnesvärt soundtrack men kvalitén på filmen är fin, som en mer modern Giallo rulle som Steinhelt Syndrome. Bob ska vara 20 år men han ser för fan ut som om han vore närmare 40… men det är inte bara filmmakarna som flubbar till det, på SUBDVD DVDn  har en bild på Donald Pleasences rollfigur….från Halloween, Dr. Sam Loomis, en karaktär som inte alls är med i denna film och dessutom har Dolanld blivit lite äldre mellan filmerna då han har mycket mindre pigment i skägget. I det stora hela är Modellmorden en vanlig thriller och jakt på en mördare och en försvunnen människa, hur bra är den gjort? Jo rätt så bra, den är rätt spännande och mördarens identitet är bra gömd under det mesta av filmen. Bob är rätt tråkig karaktär men han är endast där för att föra historien frammåt som de flesta Giallo hjältar, vilket jag har vant mig vid vid nu. Modellmorden får svag 3/5 guldkameror.  Den introducerade mig även för denna lilla pärla: https://www.youtube.com/watch?v=P9mwELXPGbA

 Markus