0

JCVD

Jean Claude Van Damme har ekonomiska svårigheter och efter att han har gjort en massa dåliga b-filmer han själv inte gillar så åker han till belgien igen. På postkontoret hamnar han i ett gisslandrama som drar till sig en massa uppmärksamhet i media. Polisen tror tillochmed att JCVD själv är brottslingen.
VAN DAMN vilka muskler killen har.
Tusan vad rolig den här filmen skulle vara. Och actionpackad också. Men ack hur fel är inte marknadsföringen när man går in och förväntar sig detta? Introt som är en enda lång entagnings-sekvens är lite mysig, men annars finns det inte mycket våld att komma med. Gisslandramat är lite spännande med den kyliga kriminella chefen. Och att polisen tror Jean-Claude ligger bakom det är lite lustigt.
Hans enkla, men fysiska demonstrationer är rätt grymma.
Den bästa scenen är utan tvekan när Van Damme har en monolog med publiken om hur han inte förtjänar sitt kändisskap. Det blir ännu ledsammare när han börjar gråta för sin brutala ärlighet över hur han blivit känd för att vara ett svin. Brutalt, ärligt, cyniskt och rätt in i mitt hjärta. Kolla där? Är det inte en tår som ligger och simmar på en kind?
En kändis som sett sinna bättre dagar. Trots det så är Van Damme en grym skådis.
Är filmen bra? Delvis. Det är en intressant story som jag velat se bättre utförd bara. Det är kul att den är belgisk, dock. Det gillar vi här på filmfett. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin