0

Eaten Alive

I en rätt obscene öppningsscen ser vi ingen mindre än Robert Englund tillsammans med ett fnask, Buck som hans karaktär heter, gillar det tufft i sängen och hans kinks går oftast överstyr. Fnasket får nog och tillkallar föreståndaren men får själv sparken och lämnar stället bums. Men Louisana träsket är inget ställe för en brutta med stora tuttar så hon tar in på hotell med en alligator farm (där det finns en krokodil). Ägaren, Judd verkar vara lite bakom flötet då han berättar glatt om sin krokodil men snart visas hans mer kusliga sida han hugger ihjäl henne och gör krokodil käk av hennes rester.

 "Name's Buck... and I'm rarin' to fuck."

Senare dyker en familj upp på hotellet och frågar om de kan låna muggen men detta stop slutar med att parets hund blir kvällsmat åt den hungriga krokodilen. Med en traumatiserad dotter bestämmer de sig att sova över på hotellet. Och samma kväll anländer även en annan gäst, fadern till Clara, fnasket från början av filmen som just nu troligen är en bajskorv på botten av sjön. Med sig har han sin andra dotter som är mycket snällare mot Judd än fadern är. Pappan i familjen på övervåningen är helt väck och får för sig att han ska skjuta krokodilen som snaska upp deras hunden men Judd vägrar låta honom genom att låta honom smaka på en lie för att sedan slänga honom till krokodilen.  Kommer Judd göra krokodil mat av varenda gäst? Kommer han åka dit för sina synder? Kommer Buck att rädda dagen eller bara göra den värre?

 "You Check In Alive... But Check Out Dead!"

Eaten Alive är en känd film från Video Nasty listan och Tobe Hoopers första film efter Texas Chainsaw Massacre. Precis som Texas Chainsaw är den baserad på riktiga händelser, om en man i Louisana som ägde en alligator farm tills man hittade kroppsdelar i området. Judd är en bra skräck skurk, ingenting mot Leatherface dock men Neville Brand gör en okay roll. Eaten Alive är också mycket mer färgglad än Texas Chainsaw och man märker lite Mario Bava stuk i kvalité och atmosfär. Merlyn Burns (Sally, överlevaren från Texas Chainsaw) är helt igenkännbara i sin roll som Faye, modern till barnet var hund blir Hot Dog med hennes udda man som bara ger ett udda performansen som då han står och skäller som en hund mot sin gråtande dotter utan anledning. Filmen är inte så läskig som andra skräckklassiker men den är rätt obehaglig i sin billiga stil och rätt udda karaktärer. Krokodilen ser man inte mycket av och det funkar till filmens fördel(inte bara för att den ser billigare ut än ett tuggummi papper) men det är alltid kul att se krokodiler på film (Rouge är en jävligt bra krokodil film och den ser man hela tiden typ). Eaten Alive är absolut inte det perfekta valet för ett skräck maraton denna Halloween men en bra film att sitta och skoja om under kvällens gång. Eaten Alive får 2.5/5 Guldkameror. Den bästa scenen är helt klart då Judd jagar en liten flicka med lie genom sin gård.

 Markus