1

The Man Who Fell To Earth

En person ramlar ner från himmeln i en sjö på Jorden. Det är en jättetörstig utomjording som har landat. Han klär sig och beter sig så mycket som en människa som det går. Snart använder han sin intelligens för att skapa en allians med en miljonär, Oliver, som blir fascinerad av främlingens ideer. Främlingen kallar sig för Tommy Newton och lever bland oss ett bra tag. Tillsammans med Oliver bildar Tommy företaget World Enterprices Corporation. Men Tommy faller för luster såsom sex, och alkohol.
Bowie är extremt bra i sin första ledande filmroll.
Hur ska man sammanfatta en film av denna kaliber? Tommys äventyr hoppar mest runt i osammanhängande sekvenser. Ibland kan det ha gått flera år, ibland någon dag. Det är svårt att hålla koll på. Men dessa hoppanden gör filmen unik och intressant. Som tittare måste man vara vaken och hänga med.
Måste...kolla.....på...Simpsons....NETFLIX AND CHIIILLLLL!
Ibland blir filmen intressant, som när Tommy blir beroende av tv-apparater och sitter som hypnotiserad och kollar på en massa apparater samtidigt. Dessutom får han en musa på jorden som heter Mary-Lou. Tommy har redan familj på sin hemplanet, däremot.
 
Nicolas Roeg berättar en saga som är osammanhängande och flummig, precis som 70-talet brukade vara. Men med en häftig sex-scen där Tommy skjuter en pistol i taket samtidigt som han landar Mary-Lou, är klippt som Scorseses filmer, vilket är mer än charmigt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin

Det är nog dags för en annan att se om denna filmen för jag minns absolut ingen ting från den.... Såååååå.... betyder detta att jag tyckte den va dålig när jag nu såg den? =/

Svar: Lustigt nog minns jag själv väldigt lite från den. Men det var en känsla jag tyckte om.
FilmFett