0

It’s Alive 3: Island of the Alive

Fler och fler barn föds till mutanter och detta problem har blivit så stort att istället för att avrätta hela högen ska de skickas till en öde ö och lämnas åt sitt egna öde. Mr. Jarvis är pappa åt en av dessa barn och är med på rättegången detta bestäms under och går sedan ut och dricker för att träffa sin fru som nu lever under ny identitet (spelad av Karen Black). För att deppa går Stephen Jarvis på tivoli där han träffar en het brutta och snabbare än jag hinner sträcka mig för att kolla telefonen har de pökat. Bruttan får dock ett utbrott när hon får veta om att Jarvis är pappa till ett av monster barnen.

 Myyyyyy Precious......

Jarvis flippar ur på en fest och börjar sakna sin son och då inga barn föds med detta syndrom så kapar regeringen fonderna så ingen förälder får pengar så Jarvis måste ta skit jobb då ingen vill ha han som arbetare pga hans son. Tiden går och barnen som växer mycket snabbare än vanliga människor blir vuxna snabbt. En snubbe i kostym kommer till Jarvis och säger åt han att det finns en grupp som vill åka till ön och befria barnen från den öde ö de är på. Problem uppstår när de väl anländer till ön och de vuxna barnen nu övermannar dem, tar båten och sätter fart emot USA via Kuba och 2 av mutanterna har blivit så kära att den ena till och med är gravid. Jarvis är dem hack i häl men monstrerna har en hemlig orsak till att åka tillbaka till staterna, hur dödlig kan denna orsak vara?

”that’s what we doing here, we’re ruining children’s feet we’re part of a conspiracy and if we had shoes that big we’d  ruin yours to”

Michael Moriarty som spelade i en annan Larry Cohen film, Q, the Winged Serpent samt pappa Harry Potter i filmen Troll och hade en stor roll i pilot avsnittet av 4400 och de sa i serien att han skulle återvända men vi såg han endas i pilot avsnittet och detta har stört mig sedan serien började typ 2004….hur som helst, han är bra i denna film trots att resten av filmen inte är mycket att ha. Stop motion sekvenserna är roliga att se på men dräkterna de fullvuxna bebisarna har på sig ser löjligare ut än Robin på dejt.  It’s Alive trilogin slutade på ett mycket udda sett och de 2 sista är inte alls läskiga men mer thrilleraktiga. It’s Alive 3 Island of the Alive finns det inte mycket att säga förutom att Moriarty gör ett bra skådespel, dräkterna är fula och storyn är mellan himmel och jord. It’s Alive 3 får 2/5 guldkameror, klart bättre än Basket Case 3 och 2 men Its Alive trilogin är långt ifrån Larry Cohens bästa verk, han hade ju en stor roll att spela i Maniac Cop trilogin.

 Markus