0

Drug War

En bil kör rakt in i en affär och föraren förs till sjukhus. Han är nästan död av drogöverdos, men lyckas att fly sjukhuset. Jakten tar inte så lång tid innan polisen haffar honom. Polischefen Zhang får veta mannens namn: Timmy Choi, och detta namn är synonymt med en stor drogkartell. Timmy sammarbetar med Zhang för att undvika dödsstraff. Sammarbetet och planen är att få två stora bossar på fall, genom att arrangera ett möte där info kan delas ut till polisen.
Drug War har många roller som skulle kunna placeras i en TV-serie.
De två gangstarna vi får höra om är den mytomspunna Bill Li, samt den översociala och skrattande Haha. Men frågan är om vem som har övertaget? Polisen, Timmy eller gangstrarna?
 
Det var faktiskt Markus som ville att jag skulle se Drug War och han var hygglig nog att låna ut den. Antagligen som en betalning för att han tjatade om Sex and the City. Drug War är regisserad av Johnnie To. Han är lite av en blekare kopia till John Woo, men är en svinbra kopia om du frågar mig!
Den ärrade Timmy är en karaktär vi aldrig vet om vi kan lita på. Alltid med samma kalla blick.
Filmens stora scen är en pistolstrid mot två döva bröder, som kan "gun-fu". Denna term används när en pistolstrid blir mer av en dans med döda kroppar, snygga scener och strider, som John Woo även är kändast för att utföra. Många andra har gjort det efteråt och det har blivit en genre för sig, väl värd att inspireras av. Filmens stora final blir även en snygg "gun-fu"-ballet, men med tanke på alla roller involverade så blir det ganska rörigt att se på.
 
Som en skön fredagsunderhålling kan Drug War ge dig intressanta karaktärer, med färgstarka ögonblick och en lagom brutal saga, utan att det blir för äckligt att se. Denna pärlan gavs även ut av Njuta Films, som både jag och Markus vänder oss till för många gömda skatter i filmsamlingen!
 
3 av 5 guldkameror. Den kunde fått mer om det inte vore så många karaktärer att hålla koll på.
 
Robin