1

Dark Angel

Nu efter Halloween kan det vara skönt att bege sig in i Robins territorium av konstiga sci-fi/action filmer. Så vi öppnar dörren till "I Come in Peace" även känd som Dark Angel.
 
En utomjording kraschar i New York. Runt omkring påbörjas ett blodbad under hans jakt på blod till en utomjordisk drog. Ja, utomjordingen är en drogbaron, antagligen. Men en annan alien-varelse är på jakt för att sätta fast utomjordingen. En intergalaktisk polis!
Samtidigt så sitter den pålitliga snuten Jack och avlyssnar ett maffia-möte där Jacks partner är en insider. Men Jack tvingas avbryta avlyssningen och stoppa ett rån. Maffiakillarna anar ugglor och dödar Jacks partner. Men maffia-killarna lever inte länge då utomjordingen dyker upp med en svävande frisbee som gör köttfärs av alla i byggnaden.
 
Maffia-ledaren är övertygad om att Jack gjorde detta som en hämdaction och vill döda sin nemesis. Samtidigt får Jack hjälp av en FBI-agent, Smith, att sätta stopp för den senaste massakern.
Filmens uppbyggnad med fiender till höger och vänster gör det hela till en skön show. Och Dolph gör ett gött jobb som en pålitlig snut. Men trots hans coola ninjasparkar så är det utomjordingen som stjäl hela showen. Hans design är som en blandning mellan Raiden, Tall Man och Bob från Twin Peaks. Och de vapen han använder är unika! Den flygande disken, långa futurstiska kedjor, samt ett alien-vapen med den största muzzle-flash du sett!
Det blir en hel del bilexplosioner och mindre strider, men jag saknar nog en sån där cool final som sätter filmen på kartan. Annars är konceptet så enkelt och häftigt att det omöjligt kan misslyckas. Helt enkelt, en riktigt skön popkorn-rulle!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin

Detta är en B-film i min smak =)

Svar: Jamen! Aliens, coola vapen och Dolph Lundgren skulle kunna gå fel ibland. men här har man gjort rätt!
FilmFett