0

Alvin Purple

Efter att the Adventures of Barry Mckenzie blev en stor succé och verkligen gjorde R-Rated filmer i Australien populärt, kom det ut en hel hög av australienska sex komedier och Alvin Purple var en av de största. Censuren var som borttappad helt och hållet och alla i Australien hyllade naket, majoriteten av alla filmer hade åtminstone en naken scen. Men Alvin Purple var en udda film i högen, i denna var det kvinnorna som var kåtbockar, och Alvin var mer generad av nakenhet, yepp jag tror detta är prototypen till den japanska anime genren Harem (ush).

 He puts more than a little color into girls' cheeks

Alvin sitter på en spårvagn, och spanar in bruttor och tänker på sex då alla tjejor han ser klär sig som skyltdockor, Men Alvin är en snäll man, han är bara lite sexuellt förvirrad och är mycket snäll men han kan fan inte snacka med tjejer och bestämmer sig för att inte ha sex under hela 70-talet men ödet ler mot honom då hans sexiga granne frågar om han har socker och BANG! Alvins sexlösa 70-tal är inte längre sexlöst. Alvins nervösa fasad är oemotståeligt bland tjejerna i hans klass och hans kunder (han jobbar som försäljare av vattensängar) då stackars Alvin inte ens kan gå hem utan att ha dussin tjejer cyklar efter eller pantertanter erbjuder honom skjuts. Han inleder en affär med sin lärares fru men det slutar inte bra så han fokuserar mer på sitt säljarjobb men att sälja sängar till kåta fruntimmer är ett hårt arbete som kräver något hårt mellan benen.

"We did it for Alvin!"

Alvin jobbar dicken av sig för att få så många vattensängar som möjligt och går så långt till att nästa ligga med en transa, då vill han inte vara med längre! Alvin pratar med en väninna (med jävligt styva bröstvårtor) och han berättar att han inte kan undvika sex. Han rekommenderas att se en psykiatriker, en sexig psykiatriker för att berätta om sitt ”problem”. Hennes råd? Skaffa en flickvän, inte skit många KKs. Så Alvin ger sig ut i denna galna värld för att hitta ett långvarigt förhållande men när alla kvinnor endast vill ha engångsligg blir detta svårare för honom, till och med hans psykolog är ett lovligt byte.

 Visst en bild från uppföljaren, men det räknas endå!

Alvin spelas av Graeme Blundell som efteråt inte gjort så mycket efter Alvin Purple men precis som Bruce Spence (en annan australiensisk skådis som började i australienska sex komedier). Men Spence var sen med i Road Warrior och fler hollywood rullar såsom Ace Ventura: When Nature Calls och Hitta Nemo. Tillsammans med Blundell är han med i Star Wars Episode 3 och spelar Ruwee Naberrie. Alvin är nog bara så popis för han ser ut som en Beatles under A Hard Days Night eran. Men den stora frågan är…..vilken är bäst? Alvin Purple eller Benny McKenzie? Benny var stor i käften och visade pitten på tv för att ställa till kaos medans Alvin är mer en blyg och är själv inte så rolig utan bara de saker som händer honom. Alvins enda mål är att ligga medans Bennys är att bli full och ha det roligt. Det stora skämtet i Alvin Purple är att Alvin inte kan gå någonstans utan att bli uppraggad. En rolig tvist är att filmen tar en bra vändning och psykolog firman orsakar en kontroversiell handling och stäms, vilket leder till att denna sex komedi blir ett rättrumsdrama ett tag. Trots att filmen blev sönder sliten av kritiker var den Australiens mest succéfulla film i 7 år, och jag tycker inte filmen är dålig, men att hänga i julgranen då denna är mer lik de gamla sex komedier som Amerika erbjuder såsom Porky’s. Alvin Purple får 3/5 Guldkameror. Vi skulle dock få se mer av Alvin Purple i form av en uppföljare, en tv-serie och en film om Alvin Purples son, men härnäst blir det Alvin Purple Rides Again och den ska vara mycket lamare än denna.

 Markus