0

Joe

Nu jävlar ska vi diskutera Nicolas Cage film serru! Och i den här har han ett redigt maffigt skägg!

 

 

Mail Från Robin Andersson! <Dragon_Slayer_XX92>

Kära med bloggare, det är med tungt hjärta som jag nu bitchar om att jag redan har gjort en review på Joe från 2013 med Nicolas Cage som för övrigt har ett maffigt skägg i denna film. Vänligen hitta något annat att reviewa annars så stämmer min pappa din. Ha det gott och nu ska jag gå och se Indiana Jones 4 och hypa hur episk den är. //Robin

Skickat 24/05/2015             

 

                                                        

Jaha…shit …umm…ja titeln är ju redan där så…um Kära läsare! Nu ska vi se 70 tals film med Peter Boyle! Så spänn fast era data stolar och spetsa…ögonen för nu jävlar blirre action! *episk räddning*

 "Forty-two percent of all liberals are queer, that's a fact. The Wallace people did a poll."

Melissa Campton är en ung flicka som bor med sin pojkvän som säljer grova droger. Pojkvännen verbalt misshandlar Melissa varje dag och fyller henne med droger som om det vore bensin till en bil. En dag går Melissa bärsärk i en affär och tar till sjukhuset då hon överdoserat på tjack. Hennes föräldrar, ett rikt par vill lägga in henne på avgiftning. Pappa Bill och mamma Joan går hem till Melissas pojkvän för att hämta hennes saker vilket slutar med att pappan själv går bärsärk och dunkar pojkvännens huvud så hårt i väggen att han dör. När han flyr stället kommer han inom hörselavstånd av en arg fabriksarbetare som snackar rasistiska saker högt, hans byte idag är den afro-amerikanska delen av befolkningen men hans stora hatobjekt är hippies. När Joe utbrister att han vill mörda en ”negerälskande” hippie säger Bill att han redan gjort det nyss, och Joe erbjuder Bill sin vänskap trots att Joe tror han skojar.

 "It's colder than a witch's tit."

Hemma hos sig har Joe en riktigt trevlig gumma, seriöst hon är så hemtrevlig. Men ve och fasa hans son Brian har flyttat ihop med en färgad typ till Joes stora fasa. Han sätter sig ner en dag och kollar på nyheterna där de nämner att Melissas pojkvän hittats död och Joe lägger ihop ett och ett och är säker på att mannen han mött några dagar innan är mannen bakom mordet. Joe ringer till Bill och de bestämmer ett ställe att mötas på. Bill tror det handlar om utpressning men Joe har andra planer. De blir vänner över några öl och innan de vet ordet av är Bill och hans fru på middag hemma hos Joe och hans fru. Okay okay hittills låter inte filmen som mycket att hänga i julgranen men det hela tar en brutal vändning när Joe och Bill bestämmer sig för ta hämnd på hippisarna som nyss stulit deras plånböcker!

"Are you gonna kill me too?"
 Peter Boyle i rollen som Joe är riktigt jävla bra! Han är brutal som fan. Dennis Patrick är också jävligt bra i rollen som pappan. För att vara Susanne Sarandons första filmroll kan man nästan se vad folk såg i henne på den tiden, hennes roll som nerknarkad hippie är väl spelad. Men filmen har ett par stora faktorer som gör filmen mycket minnesvärd, först Peter Boyles roll ertappning av en rasistisk lurk, kemin mellan Joe och Bill och slutet som kommer från ingen jävla  stans.  Bill får filmens roligaste replik då de står vid en pissoar och Bill inte greppar kring snoken ”no hands” säger han ”doctors orders, I’m not allowed to lift more then five pounds”.  John G. Avildsen som regisserat filmen har även gjort Karate Kid serien, och några inslag i Rocky serien såsom den första och femte, men Joe är nog min favorit av hans filmer, karate kid har jag aldrig varit ett fan av och Rocky har jag aldrig funnit så värst speciellt. Cry Uncle! är dock en underhållande rulle som jag måste reviewa någon dag. Joe är inte så full av action utan är mer en uppbyggnad till ett absurd slut, det är en film där det inte är special effekter eller krigs scener som gör filmen utan skådespelar insatser och en udda historia om en man som får ett fan pga ett mord han begått. Joe får 3/5 Guldkameror.
 Markus