0

Astérix aux Jeux Olympiques

Denna gång ser vi inte Christian Clavier som Asterix utan Clovis Cornillac och hur är han?

En man från Gallien, Lovesix har ett långdistans förhållande med en grekisk princessa och han har spenderar 3 månader att ta sig till grekland, men väl där får han veta att prinsessan är trolovad till Brutus, Ceasars son. Brutus är dock en jävla fjomp som inte ens skulle kunna kåta upp en nymfoman så Lovesix stiger in och berättar att han skickat alla dikter till prinsessan och berättar att han ska vinna de olympiska spelen för att impa på henne och visa att han är mer karl än Brutus. Samtidigt i Gallien går livet sin lilla gång, Asterix och Obelix klår upp massa romare men en dag kommer Lovesix tillbaka till byn(han gick tydligen i 3 månader och sedan tillbaka 1 dag efter att ha  kommit fram till sin destination). Då romarriket erövrat nästan hela Gallien kan Asterix och Obelix också delta i de olympiska spelen tillsammans med Druiden och hans trolldryck (räknas inte det som Stereoider?) Men Brutus jobbar också på ett hemligt dopningsmedel för att kunna döda sin pappa, Ceasar. Detta är en av Brutus mål i filmen, men misslyckas på många ”hysteriska” vis.

HERRE GUD! HAN LER! Det händer inte alltför ofta i denna film!!

Asterix, Obelix och Lovesix kommer fram till Olympiaden och anmäler sig. Gallerna vinner alla sina grenar och Brutus får nys om trolldryken och anklagar dem för fusk och de diskas direkt för ”illegalt bruk av magi”. Ceasar ger Brutus en varning att om han inte vinner grenarna så bannlyses han från Rom då en förlust skulle visa Rom svagt. Senare på kvällen börjar Asterix och Obelix att träna Lovesix utan dryckerna men de börjar gräla om vem som tränar honom bäst vilket slutar med att Obelix hjälper Lovesix att få lite privat tid med prinsessan. Kommer kärleken att segra? Kommer Brutus vinna Prinsessans hand via fusk (dopning)?

 ”Egypten har sina 7 plågor, Ceasar har Brutus” (men det var 10 plågor, inte 7)

Oh fy fan… dubbningen har blivit dålig, bra dubbning är mycket svår med live action men den förra gjorde det rätt okay men denna ser ut som en nickelodeon tv serie. Brutus är en jävla brat och fjomp och beter sig som en barnunge hela tiden och den nya Asterix är inte lika underhållande som Clavier var, då Cornillac ser förbannad ut majoriteten av filmen. Denna film nominerades till den franska motsvarigheten till Razzie Awards för sämsta franska film, vilket den även vann, jag vet inte vilka den slogs om den titeln med, men jag är inte överaskad att denna kalkon ”vann”. Då filmen kom ut 2008 är CGI effekterna oförlåtliga, till och med jag skulle kunnat göra bättre realistiska pilar än i en av drömsekvenserna och jag har inte ens pluggat 3D. Ceasar är en jävla självupptagen tölp som bara pratar i tredje person hela tiden och detta blir gammalt snabbare än en trollsländas vuxendom och man undrar varför Ceasar inte har slängt Brutus i fängelsehålan för förräderi, mordförsök och 500 andra anklagelser för länge sedan… Då hade filmen troligare bara varit 1 timme istället för nästan 2. Vad jag vet var det mest bara Greker som deltog i de olympiska spelen såhär dags, men denna gång ser det ut som en parodi på den moderna öppningsceremonin, historisk korrekthet är rena grekiskan för dessa filmskapare.  Asterix och Olympiaden får endast 1,5 guldkameror av 5.

 Markus