0

American Burger

American Burger är en europeisk hamburgarresturan som endast gör amerikanska hamburgare och detta är passande då det i närheten befinner sig en skolbuss full av amerikanska skol stereotyper på klassresa. Vi har nördar, sportfånar och bitchiga cheerleaders och hela köret. De hamnar i Kraketch, ett låstas land där huvud exports varan är American Burger. Det första skolklassen stannar vid är ett korvstånd där det enda de säljer är American Burger. När en av tjejerna frågar vad som är i köttet svarar försäljaren endast ”American burger”. Resan fortsätter fram till slakteriet där de gör sina ikoniska hamburgare. De bemöts av en kock som sjunger den amerikanska national sången för dem och berättar att nu börjar guide turen men de ska stå still där de står så kommer guiden snart tillbaka, men istället dyker The Crazies upp och hugger ner alla. Okay det är män i skyddsdräkt som jobbar åt American Burger företaget. Några ur gruppen överlever såsom ”huvudnördarna” och fröken. Fröken möter lärarinnan från den förra klassen och i en rolig scen visar det sig att hon överlevd en kortade tid men knappast en minut med den nya fröken.

 filmvärlden behöver mer av denna galna jävel! hans preformence får 5/5

Vi följer 3 grupper av ungdomar och var och en klarar sig mer eller mindre bra än andra, 2 nördar klär ut sig till  en av American Burgers arbetarna, en annan grupp hittar ett bostads område och en  tredje ”grupp” som endast innehåller en tjej som ständigt förlorar klädesplagg i skogen. Vi har ett gammalt scenario med dumma ungdomar i skogen men med små kula tvistar.

 ”oh haha, the school system has failed you”

Det finns bara 3 grupper av stereotype I klassen, sportfånar, nördiga oskuldar och snygga cheerleading brudar. Bantar du eller försöker ta tag i ditt nyårslöfte att gå ner några kilon bör du inte se filmen då det enda den verkligen gör är att göra en riktigt sugen på hamburgare (mig ialla fall) trots att de hittar allt möjligt äckligt i dem. Fredrik Hiller som spelar den galna kocken är filmens bästa skådis, så mycket karisma jämnfört med resten av gruppen. Ungdomarna är rätt sega men de säger en del roliga skämt speciellt ”the fuck Nerd?” som sportfånarna säger när en nörd gör bort sig. En dumkul film som verkligen skämtar med Amerika och deras snabbmatskedjor och svenskarnas engelska dialekt. Med sina små roliga stunder och lilla budget lär inte American Burger bli minnesvärd eller en film man måste se om. American Burger får 2/5 Guldkameror

Markus