0

The Man with The Iron Fists

Jag kan lika mycket om hiphop bandet Wu Tang Clan som Robin vet vad kvinnor vill ha, men det jag vet är att alla I bandet var fans av billiga kung fu rullar från Hong Kong och till och med släppte en hel hög med VHS band I USA med olika filmer de gillade såsom Shaolin Drunkard, som fick namnet Drunken Wu Tang. Ja alla filmerna de släppte fick titeln ändrad och Wu Tang ditstämplat. De är troligen fortfarande fans för 2013 släppte medlemen The RZA sin första film, Man With the Iron Fists. Detta var inte RZAs första film han var med i då han tidigare haft cameo och skrivit musiken till Jim Jarmouchs Ghost Dog, en film om en svart man som tränats till samuraj på ett traditionellt sätt för att bli bodyguard åt italiensk gangsters. Det är dock en historia för en annan dag! Nu blire Iron Fists.

 "Power belongs to no one, until it is seized through sex or violence."

Introt består av en cool fight mellan massa kung fu mästare till Wu Tang clans låt ”shame on a Nigga” och redan nu ser vi hur inspirerad av äldre hong kong flmer RZA och Eli Roth verkligen är då fighten ger mig vibbar av filmer som Kung Fu Arts. RZA spelar en man som endast går under namnet Blacksmith som smider olika vapen som används till krig så han och hans älskade, Lady Silk kan fly detta helvete till stad som oftast ligger i krig. Men ödet är en bitch då Lejonklanens herre, Gold Lion dödas av sina underhuggare, Silver och Brons Lion. Zen Yi, Gold Lions favorit son får snabbt veta att hans far blivit mördad och att detta kan leda till ett nytt krig. Gold Lion fick i uppgift innan han dog att skydda guvernörens guld, guld som alla vill ha men som förrädarna Silver och Bronze är redo att offra hela klanen för mot fiender såsom The Wolf Clan. Båda klanerna mannar upp för krig och Blacksmith får i uppgift att smida både Wolf Clans vapen och Lion Clans vapen. Men rykten sprider sig snabbt och snart känner många till Gold Lions död och guldet som kostade han livet så massa främlingar så som Russell Crowes Jack Knife, en opium beroende soldat från england som ser mer ut som en Cowboy. Brass Body, spelad av Drax The Destroyer från Guardians of the Galaxy, David Bautisfa, en muskel knutte som kan omvandla sitt skin till metal och Madam Blossom, Lady silks chef och högsta hönset på bordellet.

 "I came here for the duck."

Skatten ska levereras till punk B av en elit grupp av krigare….som efter en fight dödas av Lejon klanen. Nu när de har allt guld är slaget igång, det kommer bli en guldjakt som i It’s a Mad Mad Mad Mad mad World eller Rat Race fast med blodiga fighter, övernaturliga vapen och stunts  samt mycket mycket spänning med 2 klaner, 5 super krigare och med mer än bara guld kommer ingen av dem att ge upp.  Speciellt inte Blacksmith som bygger speciella vapen, nävar av stål för att kunna slå sig fram till skatten så han och hans älskare ska kunna leva kungligt sålänge de lever. Men vem är vän och vem är fiende?

 "AND I'M JAVERT! ♫"

Bland det bästa med filmen är alla unika vapen, Jack Knifes motorsågs kniv, Zen Yis kniv utrystning som kan kasta ut knivar på kommando, och såklart The Iron Fists. Inget vapen är lika coolt som The Flying Guillotine från Master of the Flying Guillotine men är mycket underhållande för sig. Jag är inget Russell Crowe fan, jag är en av de få som verkar ogilla Gladiator och missade helt A Beautiful Mind, men i Man With the Iron Fists är är han inte helt illa. David Bautista har en seg start men tro fan jag ger han ett bra betyg för denna film då han troligen bara tränade för sin fantastiska insatts i Guardians. En av de svagaste skådespelarna är RZA, som inte är så van att stå framför kameran och låstas vara någon annan. Slutet är en orige av fighter då vi har flera stycken som pågår i olika rum och filmen klipper ständigt emellan dem som slutet i Return of the Jedi. The Man with the Iron Fists är en spännande och snyggt gjord hyllning till Hong Kong kung-fu genren, mycket kärlek gick in i projektet och det syns. Filmen får starka 3/5 guldkameror.

Markus