0

Thunderbird 6

Thunderbirds Are Go blev populär nog att få en sequel……. Som hoppar över 4 filmer då denna tydligen är den 6te. Okay nej, filmen är namngiven efter en av Thunderbirds maskiner som introducerades i denna film. Men är den något att ha?

 Hold me I'm scared...

Brains, Thunderbird truppens snille (som hade en pytteliten roll i förra filmen men var en stor karaktär i serien), berättar sina planer för en 6te farkost till Thunderbirds för medlemarna i the New World Aircraft Corporation får vi det allra läskigaste jag sett på evigheter visat i gif bilden här nedan. Va fan? De börjar dögarva åt stackars Brains för han vill bygga en farkost …..som han redan byggt 5 av…men 6 är för mycket? Aja Efter denna traumatiserade sekvens blir vi introducerade till de 5 Thunderbird maskiner han redan byggt. Jeff Tracey, Thunderbirds ledare säger även att de inte behöver en 6te farkost för de 5 de redan har är episka nog. Vi får veta att männen som skrattade ut han faktiskt byggde hans maskin utan Brains vetenskap. Allen, en av Jeffs 5 söner ska tydligen sluta och åka till England och träffa Penelope. Allen får dock en extra passagerare på sitt plan i form av Thunderbirds…hushållerska? TinTin, efter att hon blev nekad att hänga med av Jeff smugglade hon och Allen in henne på planet. Brains maskin som fick namnet Skyship One ska åka ett varv runt Jorden men besättningen mördas i iskallt blod  av en man i mustasch som bokstavligen poppar upp från ingenstans. Penelope, Allen, TinTin och en chaufför har fått äran att vara med på den allra första turen Skyship One ska ta utan att veta att besättningen nu endast består av terrorister.

 "M'Lady"

Besättningens ledare kallar sig White Ghost och är ständigt i kontakt över telefonen med deras ledare Black Phantom, Parker, Penelopes betjänt misstänker något och berättar för resen av gänget om vad han misstänker och de 4 passagerarna planera hur de ska komma ur denna röra med livet i behåll. Gänget klurar ut att endast Penelopes rum är buggat. Samtidigt bygger Brains massa stereotyper av Thunderbirds 6 men får jämt avslag av Jeff som inte gillar hans designer , Brains blir sur och surare med varje. Skyship Ones resa tar sig till Swedish för en skidsemester, Egypten för att fota pyramider, Grand Canyon. Penelope skickar ett medelande till Jeff om kidnappningen så Jeff skickar direkt flera av Thunderbirds till räddningen. Men Penelope ringer igen och säger att hon aldrig lämnat något medelande vilket betyder att Jeffs söner är på väg rätt in i ett bakhåll.

 "I've got a Tiger in my tank."

I filmens intro ser vi att Jeff berätta för Brains att de inte behöver en Thunderbirds 6 och precis då klipper det till titeln av filmen…..fan vad fult det är, som att karaktärerna själva säger att denna filmen är helt onödig. Filmen är inte LIKA seg som Thunderbirds Are Go och vi får en kort beskrivning av varje farkost jämnfört mot förra filmen. Än en gång ser vi close up på mänskliga händer i closeup som tar bort magin lite. Underligt nog gillade jag nästan alla avsnitt bättre än filmerna…. De var kul, Hood, huvudskurken i serien var underhållande men han är inte med i någon av dessa 2 filmer, var han tråkigare i Thunderbirds are Go, i denna är han död men hans docka används. Det är mer action och mindre sega stunder + inte så mycket hoppningar i tiden, i förra filmen gick det veckor till och med månader mellan vissa scener som jag inte märkte av. Filmen är mer spännande, folk dör vilket jämfört med den förra filmen. Thunderbird 6 får 3/5 Guldkameror

 Markus