0

The Missing Link

Från Frankrike kommer här en film av Picha, mannen bakom kult filmen Tarzoon- Shame of the Jungle kommer här en film om Darwins teorier.

 Petranodonen i filmen är som den där kompisen som alltid fick dig att göra skit du alltid blev utskälld för när du var barn

Den 25te maj 196303 vaknar det upp en klan av grottmänniskor av sorten Homo Duminens med mellan ett IQ av 1-10 har de -2. Det är en grym värld dessa uråldriga dumsnutar lever i där råttor är stora som dinosaurier. Gruppen har precis lärt sig hur man förökar sig genom att inspektera ett par stegosaurier. Den 25te februari 196302 F.Kr föds ett par tvillingar, den ena är grottman och den andre är ett vidunder man aldrig innan sett, ett människobarn, den felande länken. Den nya avkomman behandlas inte väl sina klanmedlemmar och bokstavligen kastas ut ur gruppen. Medans han faller ner för en klippa möter han en sauropod, Igua, som nyss också kläckts och de blir båda bästa vänner. En dag när Den felande länken ska matas hittas ett ägg med en pteranodon i sig som heter Croak och de två blir goda vänner. Pojken växer upp till en ung man och tar namnet O. Croak berättar för O att hans sort är naturens skämt och detta leder till att O inser att Igua inte är samma sort och vill till sin egen art.

"O man! Coak not man! "

O och Coak ger sig ut på en flygtur men efter Croak krockar och skäller ut blindstyret de nyss krockat med smyger O iväg på egna äventyr. Efter att ha spenderat tid med en sorts hominider kallade No-Lobes, en art som ständigt jobbar uppfinner O hjulet men det gillar inte No-Lobes och kastar ut han. Os resa fortsätter och han träffar många mer farliga varelser som kattkvinnor och super smarta myror. Under hela hans resa söker Igua efter honom.

 Animationen skiftar dock mellan mycket bra till Tarzoon nivå...

Animationen är charmig och historien är kul. Inte lika fint animerad som en Ralph Baskhi film men designen på alla monster är briljant, det hela ser ut som en annan planet och majoriteten av djuren lever verkligen av naturens lag, ära eller ätas då nästan alla scener involverar någon sort av mord eller dödsfall. Musiken är faktiskt jäkligt bra om man gillar denna sortens låtar, jag brukar inte egentligen men dessa går att ha på spotify om de finns. The Missing Link paroderar många filmer så som 2001 A Space Oddisey och Star Wars till Hitler. och lyssnar man noga kan man höra Bill Murrey som rösten till draken. Inte lika kontroversiell som Fritz the cat, Inte lika underhållande som Tarzoon och inte lika rubbad som Down and Dirty Duck som alla innehöll både ohyggliga bilder och sötsur humor och mycket nakna karaktärer. The Missing Link är mer tillbaka hållen med sin humor och vulgära skämt. The Missing Link får 2/5 Guldkameror

Markus