0

Taste the Blood of Dracula

Efter slutet I förra filmen går Paul och hans brutta hem, men Dracula hanger kvar på korset. JUST då kommer en man förbi och då han samlar och säljer udda saker (mest occulta saker) snor han Draculas medaljong, lite blod (som nu är pulveraktigt) och hans kappa och tar hem de till sig. Mannen spelas av Roy Kinnear känd från Willy Wonka and the Chocolate Factory och så var han med I Last Remake of Beau Geste, nice. Vi påbörjar senare en historia om en äldre man vars dotter, Alice är mycket sexig och har en pojkvän vid namn Paul (precis som i förra filmen). Hennes fader, William är strängare än en gitarr och avskyr att hon umgås med unga män som Paul medan han själv har ett gäng av snobbar som tillsammans ger sig ut på stan och går på horhus (som William kallar för välgörenhet), lever rövare men detta livet tycker de är för segt, de vill ha mer action! Som tur för dem medverkar en lord Courtley som har haft en historia av svarta mässor och tror han är djävulen han själv. Han övertalar männen att medverka i en satanisk ritual så de åker till en affär där mannen från början är och de köper Draculas kvarlevor och häller det i ett glas under en ritual som pågår i en kyrka. De 3 äldre männen vägrar dricka men det gör Courtley. Courtley börjar kvävas och dö långsamt så resten av gängen slår ihjäl han. De flyr slottet sedan och i kyrkan återuppstår Dracula och utlovar hämnd på de män som mördat hans tjänare.

 "They have destroyed my servant. They will be destroyed..."...even though it twas I who kinda made them kill him....for I have acid for blood.

Samtidigt blir det en spricka i Alice och Pauls förhållande då Paul äntligen har pengar till att starta eget och vill gifta sig på monangen men Alice vill inte gifta sig än då hon oroar sig över hennes mor.  William springer hem efter ritualen och super ner sig och agar seda hans dotter för att anledningar.. Alice privatliv brakar ihop då hon måste välja att umgås med Paul eller behålla sin far i sitt liv, en far som nu blir mer och mer galen efter ritualen. Samtidigt smyger Dracula omkring och mördar de män som deltog i Ritualen tills endast Alice pappa återstår och som vanligt blir Dracula betuttad i hjältinnan i filmen och det är upp till ännu en Paul att rädda kvinnan han älskar från dödens käftar.

 "I haven't beaten you since you were a little girl." (charmigt...)

Okay Okay…så Draculas blod dödar hans tjänare… men han beskyller männen som fick han att dö snabbare…. Och dödar dem.. Draculas plan har flera hål i sig och läcker, det är fel som får denna båt att sjunka. William första halvans huvud karaktär är ett jäkla rövhål, han slår sin dotter med bälte och slösar pengar på horor när han är gift. Kärleksaffären mellan Alice och Paul är rätt tråkig men va fan, det är en Hammer film så vi  leva med lite tråkiga subplots. Som vanligt är filmens stora plus bilden, kostymerna, filmseten och sminket är mycket bra gjort. Christopher Lee pratar lite mer och det är alltid välkomnat. Som tur får alla filmens skurkar vad de förtjärnar och kärleken segrar än en gång. Mr. Courtley är mycket underhållande och hans besatthet är kul att se på och hans död scen är nästan rolig så brutal den är (well den var brutal på den tiden ialla fall) Taste The Blood of Dracula får 3/5 Guldkameror, en bra Hammer Film som bjuder på allt man vill ha från en Hammer film men inget mer.

Markus