0

Stora Bomber

Efter Picha hade visat oss människans ursprung i Den Felande Länken visade han oss våran framtid i Stora Bomber!

År 1995 är det fred på Jorden tack vare kärnvapen. På Sicilien sprängs en maffia ledare av en atombomb i miniutgåva vilket leder till att Sicilien försvinner från världskartan. Italien terror förklarar Libyen (Landet där lönnmördaren kom ifrån), sedan blir det en kedjereaktion som leder till att tredje världskrig som utplånar den världen vi känner till idag och endast 2 nationer, den ena är en blandning mellan Sovjetunionen och Amerika, USSSR och en annan av muterande kvinnor, Vaginia. Galaxernas väktare måste stoppa att någon av sidorna utplånar hela universum och här behövs en superhjälte, men den enda superhjälte i tjänst är Fred en sopgubbe som jobbar med en Darth Vader look-a-like och en parodi av Conan The Barbarian. Fred lämnar fru och barn hemma för att ge sig ut på ett uppdrag med sitt hemliga vapen, en glödlampa som sitter fast i hans skrev som kan skjuta laser. Fred ska varna USSSRs befolkning vilket leder till att 90 000 åskådare på en fotbollsmatch sprängs av 3 av USSSRs dummaste flygbefäl. Befälen tar med Fred till deras ledare i Washinggrad .

 "Ah, super-shit!"

Vart han än går i USSSR är alla intresserade av Freds röv, varför? Jo för att under det tredje världskriget förlorade alla män sina rövar och när kvinnorna såg att de inte hade rövar så garvade de och drog. Fred får höra om ”the big One”, en gigantisk bomb som kan spränga hela universum men får inte veta allt då han möter Liberty och tillsammans rymmer de när planen går åt helvete och tvingas fly från Hitlerbotarna (robotar med Hitler ansikten byggda av Hitlersäd). Fred och Liberty är de mest efterlysta personerna i USSSR och gömmer sig tillslut i en kyrka där de gifter sig endast bara så Fred kan pöka henne men hans fru ringer och kukblockar.Då USSSR inte går att komma åt försöker Fred sig på Vaginia om att ge upp sina vapen där han möter kvinnornas ledare, Una, en stor kvinna fler bröst än Robin har filmer. Kommer Vaginia lyssna? Kommer Universum att utplånas i detta könens krig?

 For fuck sake Picha... the fuck is that thing??

Öppningsscenen är faktiskt mycket episk och roligt, speciellt den lilla detaljen av att Sverige sprängde sig själva i kärnvapen kriget. Animationen påminner mycket om Heavy Metal men är mer barnprograms aktig i jämförelse då Heavy Metal ritade mer realistiska människor. Den engelska dubbningen (jag har inte sett den franska) lägger till roliga små kommentarer från stund till stund. Den framtida världen Picha byggt upp och alla lustiga figurer är underhållande. Stora Bomber är bättre än The Missing Link trots dess rasistiska stereotyper av asiater som kommer direkt ur en 30-tals propaganda film. Slutet med alla snopp och tutt bomber är omoget bortom gränser men Missing Link hade inga sånna skämt, de hade endast små referenser, i Stora Bomber kommer naken skämten i överflöd och älskar varje sekund av det. Stora Bomber får 3/5 Guldkameror, kan man ta könskämt i överdrift men även dunder dum humor och en sju jävla förvirrande slutstrid.

Markus
 
 
 En Hitler-Bot