0

Scars Of Dracula

Från samma man som gav oss klassiker som Finnar of Robin och The Toe Rash of Markus kommer nu ännu en film om en person med hud problem. Scars of Dracula är en dum titel… kunde lika gärna ha hetat Fangs Of Dracula eller som den absolut sista filmen i serien skulle ha hetat Dracula Is Dead... and Well and Living in London.
" We know where the evil lies. We must free ourselves now."

Trots att Scars of Dracula är mer en reboot av serien så fortsätter storyn där vi lämnade den sist, Dracula är bara en gägga i kyrkan efter Taste the Blood of Dracula. Från ingenstans kommer en fladdermus och spottar blod på kvarlevorna och ja…det är Draculas återupplevningscen det… lamt.  Snart har Dracula mördat en ung mö och bybona är sura som fan och ger sig ut för att ge Dracula på käften. De kommer fram till hans slott där de möter Draculas tjärnare, filmens Reinfeld och sedan stormar de slottet och sätter eld på det. Men Dracula är smartare än så, medans männen i byn bränner ner hans slott smyger Dracula ut och dödar alla männens familjer med hjälp av massa fladdermöss. Fucking brutal. I en annan del av landet är det en ung karl vid namn (än en gång) Paul, yepp filmens hjälte heter Paul för tredje filmen i rad som  jagar brudar och oftast hamnar i trubbel hamnar av ren chans i Draculas slott efter att ha hamnat i byn från filmens början och sedan hoppat in i en häst och vagn som dykt upp från ingenstanns. Vagnen körs av Draculas tjärnare. Pauls bror Simon och Simons fru är oroliga över Pauls frånvaro

 "Have I pleased you, Master? Am I forgiven?"

Väl vid slottet möter Paul en het pingla vid namn Tanja och även Dracula. Dracula låter Paul stanna över natten och senare smyger Tanja in hos Pauls rum och de hoppar i sänghalmen. Tanja visar sig vara en vampyr som vill bita Paul men innan det händer bryter Dracula sig in och hugger ihjäl Tanja med en kniv. Paul flyr ut genom fönstret med ihoppknutna lakan och hamnar i ett rum utan dörr.  Flera dagar går och Paul är fånge och hans bror Simon och hans fru ger sig ut för att hitta Paul. De hamnar i byn och fortsätter mot Draculas slott där de hittar Paul död och Dracula finner en ny kärlek i Simons fru.

 "This evil must be destroyed."

Scars of Dracula var Hammers sista traditionella Dracula film, efter denna ville de krydda upp konceptet lite gran men det är en historia för imorgon I DVD kommentarspåret så säger Christopher Lee hur sur han var på Hammer för att de bara ville ha Draculas namn och skiter i Karaktären ur boken och bara skriva historier och sedan klistra in Dracula någonstans. Michael Ripper är mer allvarlig i denna film tillskillnad från karaktären han spelade i Dracula has Risen from the Grave och enligt kommentar spåret så var han jäkligt kul att jobba med och är den skådis som representerar Hammer mer än någon annan skådis som de oftast använder i sina filmer. Scenen då de bränner ner slottet är bra filmat och delen då männen hittar sina döda familjer är mycket kylig och musiken som spelas är bra inga DUN DUN DUN musik som Hammer oftast använder i sina filmer. Christopher Lee har faktiskt hela dialoger i denna film och det är kul då han tyckte att dessa lines var mer värda Stokers karaktär. Karaktärerna förutom Ripper och Lees karaktärer bjuder inte på något nytt, det är lite mera naket i denna än resten av serien och filmsetten är episka. Scars of Dracula får 2.5/5 Guldkameror.

 Markus
 
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA FÖRRESTEN!