0

Traxx

Traxx är inte bara en hård snut utan även en drömmare. Han får Dirty Harry att framstå som en babusjka men Traxx respektlösa agerande med bovar får honom utsparkad ur poliskåren så han drar till El Salvador och andra terrorist invaderade länder. Traxx är dock en stor drömmare, han vill bli bagare men tyvärr bakar Traxx världens äckligaste kakor. Han lämnar El Salvadors djungler i en taxi och åker till Texas. Staden han har hamnat i dock är ett näste för våld och brott så Traxx ser ingen annan utväg än att jobba som volontär som ”Town Tamer” tills hans kakföretag lyckas. En Town Tamer är en hård snubbe som går in och ger skurkar på käften, en man som inte kan lagen men rättvisa! Polisen är inte intresserad så Traxx skaffar sig en Sidekick och ger sig ut på gatan solo.

 "He shot an old lady and a puppy!"

Traxx blir snart känd av stadens skurkar, de flesta av dem jobbar under Aldo Palucci, stadens fräckaste och rikaste brottsling som sätter ett pris på Traxx huvud. Traxx är klurig att ha ihjäl dock och ju fler dagar som passerar desto fler brottslingar stoppar Traxx med övervåld och Aldo erbjuder en större belöning. Men tro det eller ej så blir många av stadens kriminella hederliga, brotten sjunker, till och med polisen som först var efter Traxx låter han gå fri då hans inflytande på staden är positivt. Men Aldo Palucci och resten av stadens kriminella som inte är rädda för Traxx gör det tuffare för Traxx som endast vill baka kakor.

 "Well... I'd like to hear that from puppy's family."

Som ni läste i synopsisen jag skrev så är filmen VÄLDIGT oseriös i tonen. Traxx är en uppenbar parodi på action polis stereotypen och många karaktärer säger dumma saker… för guds skull en av filmens skurkar fiser nära eld så hans bil exploderar i eld och lågor + för att inte nämna montagen vi får av Traxx då han misslyckas katakstrofalt på att baka kakor. Filmen hoppar i ton oftast då ena sekunden ser det ut som en thriller i samma anda som Terminator eller Exterminator för att sekunder senare har ett kak bakar montage eller något annat dumt som ett horhus som helt plötsligt har ett daghem i ett av rummen. Aldo Palucci, filmens stora skurk spelad av Robert Davi i en av hans bästa roller hittills, han spelar sin karaktär över seriöst och håller masken i alla knasiga situationer han hamnar i och det är roligt som om hans karaktär ur Maniac Cop 2 och 3 hade vandrat in i en Harold Ramis film. Traxx är lite känd och personligen fick jag tips om denna av Good Bad Flicks som gillade den så mycket att han inte hade något negativt att säga om den, och vad han visade i filmen var så udda och absurbt att jag var bara tvungen att spana in den och gu’d vad jag är glad att jag gjorde det. Musiken är bra, skämten är kul, den är seriös när den vill och full av action som avbryts av bra skämt då och då. Traxx får 3.5/5 Guldkameror.

Markus