0

Chop

Trent Haaga, en person många Troma fans lär känna igen om de sett Toxic Avenger 4 eller Terror Firmer t.ex regisserar denna film om en vanlig kille vid namn Lance vars bil brakar ihop ute i ingemans land. Som tur är plockar en förbi körarande man upp honom och börjar fråga lustiga frågor som om vem av sin bror eller fru han skulle rädda från döden för att sedan skjuta han med en bedövningspistol. När han vaknar måste döda sin bror eller så dör hans fru. Han får veta att hans fru är i säkerhet…..EFTER han nyss penetrerat sin brors skallben med en yxa men värre blir det, föraren berättar att hans fru och hans bror haft en kärleksaffär under en längre tid. Föraren som inte får något namn under filmen berättar att Lance gjort något hemskt mot honom men han minns inte det. Tre veckor passerar och Lance har det svårt att umgås med sin fru efter att fått reda på det faktum att hans bror haft henne i sänghalmen oftare än han själv.  Lance beter sig svinigt åt sin fru men Föraren känner till Lances varje steg och hör vad han säger och avbryter deras deal om att Lance ska hålla tyst om de fakta han fått. Efter att polis anlänt till Lances hem och berättat att hans bror hittas död dyker Föraren upp utklädd till kabeltv-kille för att skjuta Emily framför Lance och han är skitsur över att Lance inte kommer ihåg Föraren efter vad han gjort.

 "I'll tell you what's left, buddy-boy - YOU! And I am gonna keep taking from you until I get what I want."

Som om att det inte vore nog att hans fru blivit mördad, en galning förföljer han så är snuten på honom om att lämna ett DNA prov då blod från någon annan än hans bror hittas på brodens lik. I stundens hetta gör Lance det enda rätta, blir hög som ett träd och bestämmer sig för att inte fly, utan vänta på att Föraren ska dyka upp vilket han gör och berätta all information om hur Föraren vet allt om Lance och vi får även veta att Lance en gång var beroende av droger. Tillslut minns Lance de onda dåd han gjorde mot Föraren och berättar en sorlig historia om hur han mejade ner en snubbe vid namn Ray en gång…..men föraren är inte Ray. Föraren ringer Ray och lovar att Ray ska få hans ben såsom Lance totalförstörde Reys ben. Med kroppsdelarna snart slut måste Rey både fly och komma på ett sätt att bli kvitt både Rey och Föraren. De 2 behandlar honom som ett stycke kött och de båda vill ha den största delen av kakan och de är inte ensamma då det finns fler peroner som skulle vilja ha en del av Lance som hämnd.

 "It's amazing the shit you can get off eBay these days for just $89.99."

Lance Reed har spelat huvudrollen i både Tromeo och Juliet och Terror Firmer, i Terror Firmer var han en av de bästa Troma skurkar det företaget producerat, i Tromeo & Juliet var han en av Tromas tråkigaste hjältar, i Chop är han en underhållande anti hjälte som skiner när han är sur eller försöker dölja sanningen. Tromas stämpel är överallt i denna film, det underhållande dåliga skådespelet, som då snuten intervjuar Lance om sin brors mord är det lika uppenbart att han är inblandad som Rafael i Crimen Ferpecto, indie musik och i en scen kör Lance upp ett finger i rumpan utan anledning, ahh classic Troma move. Det är en underhållande film med roliga stunder med mild Troma Humor, inte lika brutal eller full av bajsskämt eller tuttar som t.ex Terror Firmer eller Toxic Avenger 4. Det bästa skämten är att Lance konstant vaknar men mindre och mindre fingrar och tvisten om att Lance emalj öga är Förarens hemliga vapen är verkligen smart och från ingenstans. Konstant under filmen sitter man och funderar på vad Lance har gjort mot föraren och att man visar intresse för karaktärerna i filmen är viktigt. CHOP får 3/5 Guldkameror då den är underhållande, intressant och välgjord för att ha så låg budget men det stora minuset är att man inte får se de blodiga sekvenserna då personer hugger av Lances kroppsdelar men effekter kostar cash och filmen lider inte av bristen på gore.

Markus