0

The Last Circus

På en cirkus under det spanska inbördeskriget jobbar det 2 clowner som verkligen ser ut som att de älskar sitt jobb tills Francos trupper attackerar. En av clownerna har med sig sin son och ber han gömma sig och han själv slår tillbaka mot våldet. Man har inte levt förän man sett en man i clown smink och dräkt slåss en episk fight mot militärer. Fadern tas till fånga till ett läger där han får arbeta dag ut och dag in men hans son, Javier gör ett tappert försök att rädda honom. Med dynamit ska Javier rädda alla slavar men lägrets ledare, Salcedo , är Francos numero uno fan och kommer inte låta sig besegras. Med sin häst dödar Salcedo Javiers far och ger sig efter Javier som försvarar sig för glatta livet. Javier lyckas hugga Salcedo i ögat så han blir blind och flyr. Javier lovar sig själv att han ska gå i sin fars fotspår som en Ledsen Clown på cirkus.
"If I weren't a clown, I'd be a murderer"

Många år senare hamnar Javier på en stor circus  där han faller pladask för Natalia, en akrobat som dejtar Javiers clown arbetskompis, den Glada Clownen Sergio som egentligen är ett fullt svin som slår kvinnor och är brutalt elak. Javier passar in bra i cirkus truppen men då han börjar bli för närgången Natalia blir Sergio sur och defensiv. Javier försöker övertala Natalia att lämna Sergio  men hon älskar honom endå fast han slår henne konstant och resten av gänget råder honom att hålla sig borta. En dag då Javier och Sergio visar upp en elefant för barnen går det över gränsen då Sergio (full som vanligt) övertalar Javier att kasta en bebis till honom då han inte når barnet från elefanten….Sergio fångar inte barnet men som tur är kommer det inte till skada då en annan cirkus arbetare räddar honom. Detta och en sista smäll på Natalia får Javier att gå över gränsen, han attackerar Sergio som ett vilt djur och skär upp hans ansikte. Efter hans grymma akt flyr han in i skogen där han jagar hjortar, blir jagad av vildsvin och hittar ett hus som han tar skydd i. Detta huset tillhör dock en blind man från hans förflutna som efter att ha identifierat honom anordnar en jakt för Javier…..och Javier är den jagade.

 "Come on clown! Make me Laugh"

The Last Circus är en mycket grym film! Från början med inbördeskriget till det fantastiska klimaxet i Valle De Los Caidos ( Typ Spaniens Notre Dame). Javier är en sympatisk karaktär som går över gränsen och blir lika illa som sina motståndare och resten av karaktärerna är underhållande som dvärgen på motorcykel, den gelögde Andrés och Natalia som spelas av den smexige Carolina Bang –Insert sex joke later-.  Handlingen är hjärtekrossande från då Javier förlorar sin far tills då han ständigt blir dumpad av sin kärlek för ett as som inte hans vänner gillar utan mer fruktar. Tvisten om vem som bor i huset är från ingenstans men det är gött att den story arken också har en anledning så hela början inte bara fanns för att göra Javier mer sympatisk. Filmsetten är fantastiska och filmens gråa tråkiga toner gör det hela mer psykopatisk, det ser ut som en cirkus från ett Creature Feature album. The Last Circus är en fantastisk film enligt mig och en film man gärna ser om. Karaktärerna bygger en utmärkt handling som kanske inte passar alla men har du och jag liknande filmsmak kommer du kunna rekommendera den som alla rekommenderat Game of Thrones till dig! The Last Circus får 4/5 guldkameror.

 Markus