0

Teenage Mutant Ninja Turtles

I en film där till och med titeln har flares som fått både fans och filmkritiker att gå ”meh” eller ”fuck this shit” eller ” Varför såg du den ens? Det var ju uppenbart att den skulle vara dålig” ser vi Megan Fox försöka bli tagen på allvar som reporter ….. när hon försöker lösa ett stort brott och visa hur korrumperad stadens rikaste man är….det finns ett par sköldpaddor med i mixen någonstans, men först å främst! Ska Megan fox tillsammans med sin kompanjon Vernon som endast var med i första avsnittet av TMNT serien från 80-talet och inte synts till i 2012-versionen av serien bevisa att Erik (ball)Sacks är en ond jävel som lyder första bästa japan han hittar och som råkar ha en Darth Vader kostym som ser så obekväm ut att det är inte konstigt att snubben i kostymen ser ut som han sytt ihop en spräckt skalle 4 gånger. Tillsammans med sina sidekicks, ett par mutant sköldpaddor som hon ägde som liten men nu är de gigantiska då de tillsamans med hennes döde pappas labbråtta fått smaka på (ball)Sacks Industries hemliga Ooze som ger de kraften att tala, lära sig kung fu från böcker och göra reklam för Pizza Hut och många andra stora företag.

 "And we're teenagers. But we can have adult conversations."

I en stad med miljoner invånare råkar det vara JUST den personen som ägde dem som barn som hittar dem, i en stad fullt av miljoner med folk är det just de som kan stoppa den onde mannen som RÅKAR ha jobbat med Aprils pappa, detta är ”Sammanträffande –the movie” som jag kallar den och oddsen är nästan omöjliga för att de ska hända men de händer endå. 4 gigantiska sköldpaddor med näsor….ska ta sig ann Shredders ninja klan vid namn the Foot som aldrig utför ett enda ninja move utan skjuter med vapen istället ….. Stuntmän är dyra så de blev ISIS terrorister istället för ninjor. Kommer Megan Fox rädda världen med hjälp av sina husdjur varav en av dem dräglar sönder på henne, en kameraman som utlovar lika många skratt som en Ingmar Bergman film och med dvärgen från Seinfield med en 3D råtta över sig med rösten av skurken från Pain and Gain? Kommer Shredder vara med i uppföljaren? Kommer vi få se Baxter Stockman i flugform i den? …eller Bebop och Rocksteady? …… hoppas de gör uppföljaren rätt ialla fall…

 Michelangelo vet hur man njuter av TMNT

Sammanträffanderna i den här filmen är för många! Först, utav ALLA miljoner människor hittar April sköldpaddorna …i original trilogin är hon ett offer och vilken jävla svensson som helst, men i den här är hon den som  födde upp dem, det är hon som är inblandad i deras skapelse, hennes pappa jobbade med mannen som styr sköldpaddornas fiender ae, det är bara för mycket! Vissa actionscener är coola, och sköldpaddornas personligheter är helt rätt, men vi fokuserar allt för mycket på April O’Neal och skurken (ball)Sacks är helt ointressant och skulle nog vart bättre om han faktiskt var the shredder som först planerat än den ointressanta japanen vi ser i 2 scener sen POOF är han Shredder.  Klagar jag mycket? Ja klart som fan, men filmen är tro det eller ej den sämsta år 2014. Jag tyckte den var underhållande och kan man släppa taget om alla jävla odds och slumpar så är den rätt bra gjort. Designen har de förstört men personligheterna är desamma. Jag vill gärna se en sequel med fler skurkar från TMNT universumet så som…som sagt Bebop, Rocksteady och Baxter Stockman i flugform. Är du fan av TMNT så är chansen liten att du gillar den, jag tycker den är okay.. verken mer eller mindre. Den är ialla fall bättre än TMNT 3. Teenage Mutant Ninja Turtles får 3/5 Guldkameror.

 Markus