0

Crimen Ferpecto

En överhypad Affärschef berättar en historia för den värsta klassen han någonsin behövt lära om hur man blir en bra klädförsäljare, denna historia handlar om en man, Rafael som var den bästa säljaren chefen någonsin sett. För Rafael är stil allt, han skulle hellre dö ä ha på sig en billig kostym, endast det lyxigaste för han. Han jobbar på ett mycket fint varuhus kallat Yeyo där han är tjejernas favorit, han älskar kvinnor, de älskar honom. Han har en rival Don Antonio, en veteran i branchen som är den enda gör det svårt för Rafael att bli chef på undervåningen, kungen av stället som kan leda till ännu större chanser inom företaget. Det blir en stor tävling mellan de 2 rivalerna och just när det ser ut som Don Antonio vinner brakar Rafael igenom med en kund och snor segern precis framför Antonio och vinner. För att fira pucklar Rafael på en kvinnlig arbetskamrat i affären efter den stängt men får reda på dagen efteråt att Don Antonio ändå fick tjänsten de båda tävlat om

 "Ours is not a Sunday afternoon quickie. It's murder!"

Rafael får sparken av Don Antonio efter att ha förolämpat en kund. Detta gör Rafael rasande och de båda börjar bråka vilket slutar med att i ren aggression dödas Don Antonio i ett provrum. Vad ska nu Rafael göra med en död kropp i ett stängt köpcentrum? Rafael tar med sig Don Antonios kropp till källaren där de eldar upp gamla dockor men kroppen försvinner och affären öppnar upp igen. Rafael förhörs av polis men bygger upp sin egen slutsats, någon av hans jobbar kompisar försöker sätta dit honom genom att sno Don Antonios kropp. Den skyldige stiger fram och visar sig vara den enda tjejen i affären Rafael inte gökat, Lourdes den fulaste(tydligen) tjejen som arbetar i affären bygger upp ett alibi för Rafael och ser till att han går fri och blir belönad…..men bakom kulisserna har Lourdes mörkare planer och börjar snart utpressa Rafael för att få sin vilja till såsom den perfekta pojkvännen.

 "It's "Perfect", but it reads "Ferpect." Why?"

Crimen Ferpecto har sån där humor som verkligen talar till mig, det är inte rolig scen efter rolig scen utan hela scenariot är en absurd situation som t.ex A Fish Called Wanda. Precis som i Witching and Bitching finns det mycket underhållande scener som fastnar för en och det ligger en mycket mörk känsla över fimen som också fanns i Last Circus. Man känner verkligen hur desperat Rafael blir då allting som kan gå fel går fel och ju galnare han blir desto mer undrar man hur mycket av det man sett egentligen hänt. En av mina favorit scener är då Rafael förhörs av polis för första gången (spelad av min favorit skådis från Spanien Enrique Villén som även är med i Last Circus och Witching and Bitching) och det är så himla uppenbart att Rafael är mördaren  En annan favorit scen är då filmen blir så full av meta humor och till och med rättar till stavfelet i sin titel( ser du filmen kommer du förstå).Don Antonio men polisen låter han endå gå fri.  Lourdes ska tydligen vara en skitful tjej men jag tycker hon ser helt okay ut? Kort sagt, Criemen Ferpecto erbjuder många skratt på ett smart sätt, varje scen innehåller inte end punchline men bygger upp en mycket knepig situation som endast inte är dum för att vara dum, utan för att karaktärerna är desperata och gör lite fel som endast leder till mer fel. Precis som sin efterträdare Witching And Bitching är det en mycket underhållande mörk komedi Criemen Ferpecto får 4/5 Guldkameror. Det är redigt med Girl Power i den med då det är filmens huvudrollinnehaverska som styr showen.

 Markus