0

Accion Mutante

Vi avslutar denna tema vecka med Alex De la Inglesias första film och denna är ett sju jävla kalas av våld och humor.

I en apokalyptisk framtid styrs världen av snygga människor och de fula/handikappade anses vara mutanter. En terrorgrupp av fulingar råkar döda bodybuilder föreningens president under ett kidnappningsförsök. Terror gruppen ” Mutant Action” som de kallas är välkända i landet då de oftast ger sig på snyggingar. De är under ledning av Ramon Yerritu som nyss kommit ut ur fängelset efter 5 år.  I gruppen finns så färglada karaktärer som ett par siamesiska tvillingar, en troligen homosexuell dvärg med puckelrygg och är frimurare, en dövstum muskelknutte med ett av världens minsta IQ och en mekaniker med mera. Men då Mutant Actions gyllene år börjar lida mot sitt slut bestämmer sig bossen för en sista kupp, att kidnappa den unga och vackra dottern till en miljardär, Patricia Orujo. De tar sig in på sitt bröllop. Kidnappningen går nästan som planerat men 2 ur gruppen dör på kuppen. Ramon begär 100 miljoner i lönesumma för Patricias liv.

 

Gruppen tror att de satt krav på 10 miljoner för att återge Patricia men Ramon har dragit en fuling och begärt 100 miljoner med tanke att ta alla pengar för sig själv. Men då gruppen får reda på Ramons fula knep övertalar Ramon gruppen om att det finns en förrädare bland dem och alla misstänker alla. Förrädaren visar sig vara Ramon själv och alla hans kumpaner får sätta livet till men patricia bevittnar alla morden. Ramons täckmantel avslöjas dock då han mördar en av de siamesiska tvillingarna och efter en mycket brutal fight vinner Ramon men precis då kraschar skeppet de bor på och landar på en öde planet där det endast bor män på. Dessa män är kvarlevorna efter en gruvgrupp och alla är dyngkåta då deras kvinnor dött ut. De vill ha Patricia men hon är Ramons väg till förmögenhet som han inte kommer släppa henne utan en fight.

 

Den post apokalyptiska värld filmmakarna har byggt upp ser mycket grym ut, nästan som om det skulle vara i samma universe som Blade Runner fast i spanien istället för new york. Under filmens gång spelas låten till ”Mission Impossible” flera gånger. Gillar du våldsamma filmer med humor så är denna ett måste, mycket pang och blod  och lite gore med gör denna mörka komedi till en se värdighet. Filmens hintar till 80-tals filmer så som robocop, Dune och andra populära post-apokalyptiska filmer men lyckas endå bygga upp en unik värld. Den roliga tvisten i slutet då Patricias stockholms syndrom går över styr och tas gisslan av sin egna far är en av filmens många höjdpunkter. Accion Mutante är en mycket bra start på Alex de la Inglesias karriär och utan den hade vi nog inte fått se resten av filmerna vi tittat på under veckan. Accion Mutante får 3.5/5 guldkameror. Med detta avslutas ännu en tema vecka, tack till er som läst.

 Markus