FilmFett

2015-12-25
13:07:29

Watership Down

Här har vi en gullig liten film om en grupp kaniner….eller?

 "Hazel, look... the field... it's covered with blood!"

Innan filmen börjar få vi höra en historia om hur kaniner blev snabba och överlevare i en värld där alla vill äta dem, det hela är billigt animerat men passar resten av filmen endå och är ett bra sätt att introducera resten av filmen på. Vi förflyttas till nutid där Fiver och hans bror Hazel och hans koloni överleva i naturen men då kolonin har ett par mobbare som snor all go mat är livet inte lätt. Fiver har fått för sig att fältet bredvid dem strömmar av blod och att en stor fara hotar kolonin. Detta är inte första gången då Fiver tidigare förutspått andra katastrofer men kanin ledaren vägrar lyssna på Fivers varning att lämna fältet. Fiver, Hazel och ett par andra ur kolonin lämnar stället samma natt (Faran i fråga är att de ska bygga om fältet till ett bostads område). De flyr in i skogen där de tror det är säkert, men i skogen lurar många faror såsom ugglor och grävlingar samt en hund som börjar jaga dem. De tar sig över sjöar, vägar men Hazel känner en lukt och resten av gänget utser honom till ledare av gruppen. Men de sänker garden en sekund och vips! En hök roffar åt sig en av medlemmarna, så de fortsätter sin resa.

 "My heart has joined the Thousand, for my friend stopped running today."

Medan gruppen smyger sig in i ett övergivet skjul för att sova blir en medlem biten av en råtta och allt stohej tillkallar en tornuggla.  Gänget blir paranoida över att Fiver har fel om vad som ska komma, men Hazel och second-in command försvarar honom tills Cowslip, en lokal kanin avbryter dem och erbjuder dem skydd hos sig. Där får de alla mat men de är endå litar de inte på de nya kaninerna.  Efter en olycka involverande en snara reser gruppen vidare. En gammal bekant dyker upp och berättar att deras gamla koloni och alla medlemmar utrotades då Fiver hade rätt om deras domedag. Det är inte bara det att de är hemlösa, Gruppen behöver honor och börjar planera att rädda massa från en fientlig koloni. Gruppen blir vän med en skrattmås som överlevt en kattattack men skadade vingen ska de både försvara sitt nya hem samt hitta honor de kan para sig med.

 "No. They just destroyed the warren because we were in their way."

Minns du en serie som hette Djuren av Farthing Woods? En räv som leder alla skogens djur till ett natur reservat och var rena Game of Thrones av 90 talet, den jävla serien var brutal å bara dödade karaktärer hit och dit, jag kan inte hjälpa att dra kopplingar mellan den serien och Watership Down, visst Watership Down är mer våldsam och blodig men britternas animerade skogsdjur är brutalare än många skräck filmer. Watership Down är fantastiskt animerad, varje bildruta är full av detaljer och vissa bildrutor skulle vara snygga nog att hänga upp på ett museum. Röstskådespelet är bra, men lipsyncingen är rätt illa, men det är en äldre film och rösterna är alltid lugna.  Watership Down är en bra film, för vuxna, för traumatiserande för barn, våldsam men inte lika våldsam som Felidae). Det kom en serie år 1999 samma år men var inte lika våldsam utan mer i stil med Animals of Farthing Woods (vilken är en jävligt bra animerad serie) Watership Down får 3.5/5 Guldkameror, en mycket fin animerad film, bra handling och bra röstskådespel med fantastiska bakgrunder.

 Markus
Kommentarer:
2015-12-25 @ 14:37:18

Usch, jag minns då jag kollade på denna film som barn. För trodde att det var en söt film om kaniner. Det slutade med att jag blev verkligen livrädd och kunde inte sova på natten xD

Svar: Jag såg den med min lillebror.... Fick inte vara barnvakt på typ en månad x)
FilmFett

2015-12-27 @ 16:55:14
#2: Linda

Får jag fråga vart ni får tag i alla dessa filmer ni ser på?
Någon av er som sett "Diva" från 1982 än?

/Linda

Svar: Olika dvd butiker online å vissa svårare titlar lånar vi permanent å Diva låter som något vi borde spana in
FilmFett

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: