0

The Heir Apparent: Largo Winch

Nerio Winch är en mångbiljardär med många fiender som bor på en båt i Hong Kong men efter ett kusligt samtal från en bekant attackeras och mördas han i ett bakhåll. Nu står hans arv helt öppet, hansföretag helt utan efterträdare då Neiro inte hade någon familj. Men Neiro har planerat, han har tänkt efter och i största hemlighet adopterade han ett barn runt 1981 och denna pojk har bott ifrån sin adoptivfar och är nu gammal nog att ta sin plats i världen. Problemet är att Largo är en bråkstake och slåss mot gäng medlemar (för att rädda en flicka i trubbel dock). Kvinnan och Largo skapar en liten romans och Largo berättar hans orgin story (medans han pussar på hennes röv) men kvinnan har som så många andra kvinnor en gömd agenda och smugglar in droger i Largos kropp medans han sover och i en flummig sekvens blir han arristerad och slängd i fängelse efter att de hittat kukmycket droger i hans lägenhet och ingen tjej. Företaget letar ledtrådar till vem som kan ha mördat Winch och vad som komma skall då en investerare köpt många Winch aktier precis innan Nerios död blev nyheter.

 "This is the asshole of the world."

I flashbacks ser vi hur Largo tränts sedan barnaben för att ta över företaget så som att gått på den finaste skola i hela Europa och han måste ha lärt sig kampsport då han rymmer från fängelset fortare än Robin skrev fel på Robocop 3 reviewn. Men han får snart veta att Nerios närmaste man hjälpt han bli fri  och Largo får nyheten om sin fars död och åker på direkten till Hong Kong. Han får möta sin fars butler Gauthier och sedan anländer han till företaget och äger skiten ur den tvivlande styrelsen och berättar att hans enda uppdrag är att ta reda på vem som mördade hans far.  Just då bryter helvetet loss då en lönnmördare skjuter skarpt. De får namnet på en misstänkt, Mr. Korsky som tänker köpa ut hela Wgruppen (Winchs företag) och Largo påbörjar en plan för att blocka Korskys tillgänglighet att köpa fler aktier och ta reda på vad han hade för roll i mordet på Nerio Winch.

 "You may be the villian of the story...but she wrote it"

Largo Winch är helt okay faktiskt, action scenerna är bra och storyn är intressant om svek, aktier  och jävla mycket pengar. Visst filmen är ingen sleepless night men den är underhållande, och känsliga stunder som hur Largo och Nerio märker hur olika de är och Nerios tjat om att Largos öde redan är bestämt är lugna och kul att se. Hela styrelsen på företaget är alla lika misstänkta som  faderns mördare. Mr. Korsky gör ett utalande då han pang pankaka uttalar sig som ”Storyns badguy” och är en av få skurkar i action rullar som inte vill mörda hjälten, bara köpa alla hans aktier. Är ekonomiska thriller filmer utan terrorister eller eko skurkar till din smak är denna film helt okay, det är en film om affärsvärlden, inte skurkar och hjältar som slåss om gott och ont utan om ett företag som vill stanna på topp och en man som letar efter sin fars mördare och det är mycket stilfullt och bra editing. Actionscenerna blir inte för flummiga utan man hänger med i vem som slår vart och åter igen bevisar att shakey cam är det värsta att hända action filmer sedan Steven Segal. The Heir Apparent: Largo Winch får 4/5 Guldkameror, är snack om nummer och procent är denna till din stil men lite action scener som får heta duga in slängt så har vi en intressant film.

 Markus