0

Sonic & Sega All-Stars Racing

"Genesis does what Nintondon't" var en av de klyftigaste och häftigaste reklam-gimmics som SEGA nånsin haft! Detta var under perioden då Sonic fortfarande var läskigt snabb och en favorit bland de äldre barnen som tröttnat på Mario. Sedan...kom döden, Sonic The Hedgehog från 2006. Och Sonic har aldrig kunnat bli en stor ikon igen.
Dags att bränna gummi i Casino Park från Sonic-serien!?
Är detta spiken i kistan för SEGA? Nej! För Sonic and Sega All-Stars Racing kommer ge er glädjetårar i ögonen! Spelet antyder på att några av SEGAS större ikoner, så som AiAi, Knuckles, Eggman, Robo and Mobo och Sonic själv såklart. Dessa ikoner (22 stycken) kör deras egna fordon i miljöer som anspelar på några av tv-spelen. Tyvärr kan vi inte köra runt i Bonanza Brothers rånarbanor, eller göra brännmärken i Shenhuas gator från Shenmue.
"I'm Ryo. Hazuki."
Ja, ni hörde rätt, Ryo Hazuki från Shenmue kör en motorcykel och börnar skiten ur sina motståndare! Gotta love Shenmue! Med extrema färger, roliga och ibland alldeles för svåra banor, samt ett starkt parti sköna karaktärer, är spelet en nostalgi-upplevelse för folk som drömt om att mejja ner sina motståndare i MarioKart-stil.
 
Med hjälp av power-ups som du plockar upp på vägen kan du skjuta ner dina fiender i frusterande sätt, som saktar ner deras körförmåga. Dessutom har alla karaktärer varsin unika förmåga, som gör mos av motståndaren och sätter skräck i fienderna. Musiken är sjukt peppande, som den läckra Samba De Janioro, som sätter motvilliga ryckingar på samtliga spelare.
Även 1-players kan ha skoj, med många utmaningar och farligt beroendeframkallande banor.
 
Spelet får 4 av 5 guldkameror! Jag vill även få mina vantar på uppföljaren Transformed.
 
Robin