0

Santa's Slay

23e December! Alla väntar tålmodigt på FilmFetts nya recensioner! Eller så är det den där julaftonen ni väntar på. Hoppas bara inte DENNA jultomte kommer på besök, för då jävlar får ny stryk!
 
Tillochmed Jultomten har sina gränser för bakterier.
Det är jul hos en pampig familj. Julefriden består av cameos från Fran Dreshner, Chris Kattan och James Caan. Hela familjen är grymt självupptagna, tagna ur nån Hollywood-fru-show. Men oroa er inte, för Jultomten dyker upp, sparkar in deras pudel (självklar docka) in i väggen och dödar alla med ninja-sparkar till klyftiga one-liners. Sedan hamnar vi i staden Hell där Nicholas och Mac bor Nicholas bor hos sin farfar, som hatar julen och berättar om den onda jultomten. Och det är just Hell som tomten ska besöka!
 
"Christmas is over when I say it's over!"
Bill Goldberg är skitrolig som tomten själv. Han är inte bara i fysisk form, utan har även en rolig prestanda som den elaka jävel tomten är. Santa går in på en porrklubb (där Tess Tickler är kvällens höjdpunkt) och gör kaos med byns pastor. Seriöst, actionscenerna är grymt välgjorda. Filmens skämt ligger i detaljerna. Exempelvis heter stadens poliskommisarie Coulk. Vilket leder till ett dåligt skämt då hans namn uttalas Cock.
 
"-He sucks!"
"-Coulk?"
Filmen är inte så lång, men tillsammans med Die Hard trilogin (det finns ingen fyra och femma) så är Santa's Slay en julfilm för folk med dålig humor. Som jag och Markus sannerligen har! Hade filmen fått en uppföljare kanske den kunde heta Frog comes to Helltown! Ingen som fattar det...nevermind.
 
3 av 5 guldkameror.
Robin
 
God Jul på eder alla önskar vi på FilmFett!