0

Largo Winch 2: The Burma Conspiracy

Markus tar sig ann en film Robin reviewade under Filmfetts första månad år 2012, läs hans review här http://filmfett.blogg.se/2012/august/the-burma-conspiracy.html  men den stora skillnaden att Markus inte bara vet att The Burma Conspiracy är en uppföljare, jag har även sett föregångaren!

 aaii....aahh...did nat, have sexuall.....relation with..ahhhh that ehh..woman

3 år innan händelserna I förra filmen bor Largo Wrench i en av Burmas många byar och lever som en av dem och har till och med en flickvän som räddade honom från den illegala Burma/Thailands gränsen efter att han skadats där. Largo lämnade sedan Burma och händelserna i förra filmen skedde och nu är Largo det stora namnet på allas läppar och en media piraya. Han åker till Mr. Jung, sin fars barndomsvän efter att ha räddat en journalist i en öppningsscen med en mycket hastig biljakt. Mr. Jung har varit president för röda korset och Largo har berättat om sitt drömprojekt att skapa en humanid fond men Jung tvekar då varenda rik jävel har en sån nu för tiden. Samtalet med Mr. Jung får dock en vändning då han plötsligt får en hjärtattack eller något. Largo har bestämt sig att sälja Wgruppen för att investera i sin fond och Jung går med på att ha ett finger i organisationen. Men precis när largo ska skriva på papperna för att sälja företaget attackeras de av international Criminal Cause och är ute efter Largo på order av Diane som vill arristera Largo å FNs vägnar då Largo haft ett bankkonto öppet för en general som orsakat folkmord och Largo anses nu vara med brottsling till brott mot mänskligheten.

”A Man with no enemies is no man at all”

Det blir inte lätt då Largo lämnade Burma precis innan massakern började och hans pappa anklagas för att ha ett finger I det hela. Largo ligger mer risigt till än någonsin då en död kropp hittas på hans båt och denna kropp tillhörde den enda som kan bevisa Largos oskuld. Largo åker till Bangkok i största hemlighet tillsammans med sin betjänt och förhörs av FNs kontoret i Thailand men hans ex-flickvän berättar lögner då det inte slutade så bra emellan dem för 3 år sen. Winch tänker och funderar och får reda på att då att hon är en del av en speciell styrka av motståndsrörelsen kommer hon bergis bli avrättad och flyr från FN och blir sedan internationellt eftersökt och aktierna för hans företag blir bara mer och mer värda..Winch ger sig ut i djungeln för att möta generalen bakom alla massakrer men kommer det sluta bra?

 So I threw him on the groooooouuunddd, Maaaaaaan

Largo Winch var en kul action film med mycket snack om ekonomi och företags drivande, Largo Winch 2 är mer till det generella action fanet då det påminner mer om Rambo om han var bankman . Largos historia är intressant medans den utvecklas framför publikens ögon och hans romans med sin ex-flickvän är sockersöt när de slutar bråka. Någonting jag glömde nämna i min review av förra filmen är att Largo är baserad på en serietidning från Belgien och den verkar rätt cool, men hur mycket filmerna följer serierna vet jag inte. Den enda stora referensen till förra filmen är att Largo fortfarande har kniven som räddade dagen förra gången men förutom det nämns det bara att Largo tagit över sin döde fars firma och ingenting om konspirationen bakom den. Actionscenerna har trappats ner en aning och använder minimal shakey cam och snabba klippningar, visst inte lika stilfullt men man hänger endå med vem som slår vart. Sharon Stone som en av huvudskurkarna är en kul tvist, man ser inte stora Hollywood stjärnor i utländska filmer och Sharon som mest spelar romantiska roller och hjältinnor spelar en riktig jävla skata i denna film. Largo Winch 2 är underlägsen sin föregångare men vissa lär finna den överlägsen och är endå en fy jäkla åktur. Largo Winch 2 The Burma Conspiracy får 2.5/5 Guldkameror.

 Markus