0

Kingsman: The Secret Service

Det finns lite oro att Markus kommer besöka mig med en yxa i natt, men eftersom han aldrig lade upp någon recension på Kingsman, så får jag ta mig äran att recensera denna guldklimp. Om nu Markus bara kunde ta Mad Max Fury Road nån gång så vore alla glada. Men nu över till Kingsman!
"Sorry, love. Gotta save the world."
Det börjar sjukt bra. Ett attentat mot en terroriststyrka till låten Money for Nothing av Dire Straight! Sedan går något fel och en av killarna dödas. Nu tvingas Harry Hart medela detta till agentens familj. År senare så är mamman en knarkhora som blivit ihop med en försupen, aggresiv jävel. Lille Eggsy har vuxit upp utan en pappa och lever ett ganska tufft liv. Tur för Eggsy så är han själv en kaxig jävel. När han hamnar i finkan dyker Harry Hart upp och erbjuder Eggsy en chans att gå i faderns fotspår och bli en upptränad agent. En såkallad Kingsman. Men för att uppnå detta måste en tung träning börjas. Samtidigt är den superrika Valentine på jakt efter dominans över hela jorden. Mest för han är rik och har inget bättre för sig!
"The old Bond movies. Oh, man. Ah, when I was a kid, that was my dream job: gentleman spy."
Det finns en stark anledning till att älska Kingsman! Samuel L. Jackson som en läspande, svinrik gubbe med guldtänder, hipp-hopp klädsel och som älskar agentfilmer men hatar blod! Ja, en skurk som inte tål att se blod! Hur surrealistiskt är inte det? Släng in en brittisk, iskall Colin Firth som James Bond-kopian Harry Hart, Mark Hamill som neorotisk professor, samt en tuff, men samtidigt svag hjälte i form av Eggsy. Denna filmen går inte att hata! Fast slutfighten Eggsy har mot en henchman är rätt segt.
En olycka händer så lätt....
Proppad med grym musik, humor, blod, action och drama. Det är kul att Matthew Vaughn gått vidare från fiaskot av X-men first class och gått tillbaka till att fina till rötterna från Kick-ass. Få kan blanda alla dessa genrar så fint som han kan! Och här står både jag och Markus med samma åsikter, vilket inte händer så ofta!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin