0

Hellraiser : Deader

Amy Klein är en riktig jägare när det kommer till at thitta en bra story och är inte rädd att gå undercover då hon introduceras i ett droghak med massa utmattade knarkare. Men hennes boss Charles har andra planer för henne. Charles visar ett band på en ritual där en ung kvinna tar livet av sig på video, och återuppväcks sedan av en kult som kallas Deaders som dyrkar en snubbe vid namn Winters som med en speciell ritual återupplivar folk som nyss dött. Charles skickar Amy på första bästa flyg till Rumänien och anländer till hennes hotell (som är fullt av flugor och elaka hotellägare som är van vid skitlukt, jävligt politiskt korrekt) där hon ska träffa Marla, kvinnan som skickade videobandet till Charles. Men Amy hittar Marla hängd i duschen och i hennes hand håller hon, you guessed it Lements Configuration vilket Amy försöker snatta till sig, men detta får Marlas döda kropp att skrika till så Amy knockar hotellägaren och flyr....okay varför inte. Hemma hos sig sätter Amy igång ett videband där Marla berättar om sina upplevelser med kulten, Winters inverkan på kropp och själ och att ge fan i pussellådan och får tips om vart hon ska leta ledtrådar, men först BÖRJAR HON PILLA PÅ PUSSELBOXEN!! DUMMA KOSSA!

 "Dreams are fleeting. Only nightmares last forever!"

Amy går till tunnelbanan enligt Marlas instruktioner och stöter på ett konstigt lik i regnkappa som försvinner upp i rök hoppar på värsta orige tåget som Marla berättat om där hon träffar Joey,  en ful fjomp som har en anknytning till Deaders kulten. Han berättar vart hon kan hitta kulten och Amy hoppar av tåget men ser en snubbe gå emot henne, sedan börja skrika på henne och hoppa ut över tåget, detta leder ingen vart utan Amy går vidare efter att ha spenderat natten i fyllecell då ingen kropp hittas på tågspåret. Amy följer Joeys vägbeskrivning och går nästan i realtid dit, efter typ 15 minuter av endast gående genom kusliga korridorer hamnar hon i kultens hjärta och möter Winters, deras ledare. Kommer Amy få sitt repotage? Kommer hon överleva den helgalna kulten? Vart fan passar Pinhead in i det hela?

 "Don't you think for a second you are not in danger!"

Ja att se Rumänien är ju kul ialla fall... och vissa scener är lite obehagliga som den i tunnelbanan där alla verkar döda men Amy är en rätt seg karaktär som de försöker göra djupare genom att slänga in en subplot om hur hon misshandlades som barn och Winter, filmens skurk och kultledare är inte alls en läskig eller obehaglig karaktär utan känns som de bara slängde in någon i rollen så fort som möjligt. Kamera arbetet är i ständig rörelse som om Ian Ianucci var kamera man för detta projekt . Filmen är för det mesta gråtonat så allting ser så färglöst ut och musiken är lite för ljudlös utan består mest av enkla toner med minimal budget och klippningen är helt åt helvete men det är väl det filmskaparna ville få ut med filmen... och det är därför folk som dessa inte borde få göra filmer.. Filmens klimac är en besvikelse ed dåliga CGI effekter och brist på skräck, och för att inte nämna förutsägbart, filmens big bad slits i stycken, precis som de andra Hellriser rullarna precis som Frank, Channard, Trevor och Joseph innan Winter. Pinhead dyker upp 3 snuttar under filmens gång men endå står hans namn i stora bokstäver på dvd omslaget, billigt. Deader är en seg jävla film med lite shockvalue, lite action och ingen skräck. Detta är en av de sämre i serien men inte den sämsta men endå ingenting att komma med. Hellraiser Deader får 1.5 Guldkameror av 5 och nu är det endast 1 film kvar i temat och vilken tur att det är den värsta Doug Bradley Pinhead filmen de någonsin gjorde.

 Markus