0

Hellraiser: Bloodline

4 år efter att Hellraiser 3 avslutades med att visa en skyskrapa vars arkektatur påminner om den berömda pusselboxens design får vi äntligen svaret...

"Hell is more ordered since your time, princess, and much less amusing."

Så våran film börjar i rymden.......ännu en skräckikon som totalförstör sin serie med att ha en sci-fi i samma dåliga anda som Jason, Leprechaun och Critters... hur som galatiska militärer går ombord på ett till synes tomt skepp år 2127 i jakt på en Mr. Paul Merchant som har fått tag i pusselboxen som i den här filmen fått namnet Lements Configuration. Med hjälp av en radiostyrd robot ska han öppna boxen och förgöra Cenobiterna för evigt. Tyvärr avbryts hans plan då militärer rusar in och arristerar honom. Under förhör berättar han om hur hans farfars farfars far Philip L’Merchant var mannen som byggde lådan i Frankrike på 1700-talet åt en rik man, Duc de L'Isle en jävel på occulta ting. Med hjälp av boxen en ny dödad hora och sin assistent lyckas Duc de L'Isle tillkalla en demon som tar över den döda horans kropp. Demonen får namnet Angelique och dödar Duc de L'Isle och tar hans assistent som älskare. Philip bevittnar allt detta och dödas också när han försöker hämta tillbaka sin pusselkub men L’Mechants säd lever vidare i hans ofödda son.

"Do I look like someone who cares what God thinks?"

200 år senare följer vi sonens avkomma en yngling som heter John, en familjefar somhar mardrömar om Angeluiqe och hört historier från sin farmor.Angeluiqe och hennes ägare är också vid liv och de läser tidningen och finner en artikel om att John Merchant har byggt en byggnad vars design är tagen från Lements Configuration.  Jaques fuckar dock upp och bryter mot en av demonernas regel, stå inte mellan en demon och helvetet och dödas snabbare än jag dissar Robin. Sedan far Angeluiqe till Amerika där hon går in i byggnaden John har designat och med hjälp av en kåt tjockis så summonar hon Pinhead. Vi får veta att Angeulqe är helvetes prinsessa. Hon beger sig sen till att förföra John. Samtidigt skaffar sig Pinhead nya arbetare då ett tvillingpar råkar hamna i fel korridor i byggnaden där Pinhead nu gjort till sin temporära hemvist.  Snart står John öga mot öga med Cenobiterna efter att Pinhead och Anguliqe kidnappat Johns familj för att få dit honom. Medans Jason år 2127 berättar historien smyger Cenobiterna runt på rymdskeppet och dödar militären och det är upp till Jason att förinta dem för evigt så deras ondska äntligen stoppas.

 "You go play with your dog, you bastard!"

Pinhead in space........vilken jävla dum idé....inte undra på att detta var den sista filmen som släpptes på bio. Filmen är både en prequel och en sequel, och helt ärligt, sequel delen suger mer än en dammsugare medans prequel delen är rätt intressant, de lyckas få Frankrike under revulotions tiden. Och Kevin Yagher, filmens regissör har fått sin credit som Alan Smithee, yepp filmen är så illa att inte ens filmens regissör vill att folk ska veta att det är han som gjort den....det var dock inte hans fel att filmen sög då Miramax (i sammarbete med DIMENSION FILMS som också ägdes av Jävla Weinstein så allt är troligen Bröderna Weinsteins fel som vanligt) klippte sönder den än en 5 åring med en sax  så skyll på Miramax (som ägdes av Disney till 2010 så tekniskt sätt är Hellraiser 4 och Halloween 6 lika mycket Disney filmer som Musse Pigg och Frozen). Hur som helst, filmen är rätt rutten, sci-fi delen är förjävlig, våra huvudkaraktärer, alla spelade utav en man under olika tidsåldrar är en dålig skådis men Pinheads Doug Bradley är alltid episk i rollen som gjort honom till en ikon och Angeluiqe är inte så dålig skådis heller...tyvärr är hennes Cenobit design inte alls  speciell, efter att ha byggts up som en av seriens värstingar så kastas karaktären helt bort och blir en bakgrundskaraktär med dålig jävla design medans tvilling cenobiten som började som minimala roller får en 15 gånger bättre design och unik för den delen med. Cenobit hunden är nog en av höjdpunkterna i filmen, en av få höjdpunkter under filmens gång, Hellraiser: Bloodline får svag 2 av 5 guldkameror, den har lite som är bra men för det mesta så är det bara sci-fi snack och rätt slappt med handling.

 Markus